Partylite ljusparty

Nu ska jag iväg på ett ljusparty hos min mammas gamla arbetskollega. Jag är helt skogstokig i ljus, har en hel fotpall hemma full. Eller överfullsnarare för det står en påse utanför pallen full med ljus också, haha! Borde inte köpa på mig en massa mer, men man vet ju aldrig när man kommer in i en period där man bara eldar, eldar, eldar. Nu var det ett tag sen men det kommer nog snart igen.

Jag har inte känt några problem med dofter i graviditeten, inte heller med några smaker. Väldigt skönt! Får se om jag märker av någonting bland alla dofter under kvällen nu. Tack och lov så har illamåendet släppt och jag känner mig mycket piggare, så ska bli gott att ta sig ut lite. Hungern har ökat lite igen med, så hoppas det bjuds på god fika. *blink*
 

Baby & Barnmässan Göteborg

I helgen var vi då på mässan i Göteborg. Var det någon mer som var där? Vad tyckte ni? Jag tyckte det var skräp. Fanns ju ingenting för de som väntar barn i så tidigt skede som mig att göra där. En massa försäljare demonstrerade produkter och försökte trycka på en dem, men det är ju så onödigt att börja köpa saker redan nu känns det som. Vi har bestämt att vänta till efter ultraljudet i vecka 18 i alla fall. Jag anmälde mig till ett nyhetsbrev i alla fall och fick en liten goodiebag med en lite erbjudanden, en napp, en skylt till bilen m.m. Det var ju i alla fall något. Sen att det var en sån liten mässa, halva hallen minst var ju avstängd. Sjukt. Nu längtar jag till Eurohorse-mässan på påsk - där pratar vi om mässa!!

Eftersom mässan var en sån total besvikelse, egentligen skulle jag krävt inträdespengarna tillbaka för den var tamejfan inte värd 140 kr per person,  så åkte vi till Femmanhuset i stan istället. Det var inte heller som jag mindes det, men var kul ändå. Var så längesen jag var där.

Efter den dagen var jag helt slut. Satt o småsov i soffan från när vi kom hem innan 17 till när vi la oss efter 20. Helt färdig. Sen sov jag dock ingenting alls nästan, har skitsvårt för att sova nere hos pojkvännen. Vet inte om det är för att jag inte har mina saker där eller om det är för att hans säng är för liten så jag inte får mitt eget utrymme. Men störande är det. Jag la mig på soffan sen i alla fall, och då lyckades jag sova 4 timmar innan han gick upp och fixade frukost.
 
Och för att ge svar på tal - JA, jag är gravid och NEJ jag och pojkvännen bor inte ihop just nu. Vi håller på att leta efter en lägenhet så det är på gång! Vi ska bo ihop! :)

Bokrea

Idag börjar bokrean. Är ni bokfantaster som ska ut på jakt efter en bra bok att läsa tro? :)

Jag var och handlade igår, och då hade de redan öppnat bokrean i mataffären. Man fick inte köpa dem men man kunde lägga undan böcker om man hittade några. Det var himla smidigt måste jag säga. Jag gick in och kollade utan vidare förhoppningar på att hitta någonting.

Men jag hittade faktiskt tre böcker. En present till min syster som fyller år om tre veckor, en stor kokbok som jag sparade in minst 200 kr på genom att köpa på rean. Kändes smart! Hon fyller 19 år så det är nåt som hon behöver, om inte annat när det är dags att flytta hemifrån.
Hittade sen, förutom en liten bok med kakor, Stora boken om barn. Genialt! Precis vad jag och mannen behöver just nu! Sparar in några rejäla hackor på den också så det kändes bra!

 
Ska åka förbi och hämta böckerna idag tänkte jag, lika bra så jag får det gjort känns det som. Så har jag någonting att göra på dagarna nu när jag ändå sitter hemma och är sjuk.

V. 9 (8+0)

Tiden bara flyger iväg! Har så mycket att tänka och fundera på att jag inte riktigt hinner med vardagen känns det som. Glömmer av en massa saker, försummar en massa andra. Det är inte bra, men jag hoppas snart jag vänjer mig och att jag är tillbaka på banan inom kort igen.
 
Har konstaterat att jag inte mått illa alls under förra veckan. Var riktig dålig i magen en dag, tror jag ätit lite kräm som stått i kylen lite för länge i öppnad förpackning. Spydde upp den efter några timmar och njöt verkligen inte av det. Sen åt jag bara lite fil den dagen, ville inte riskera att spy upp mer. Men det gick bra.
Idag har jag växtvärk i livmodern. Så fort jag rör mig så drar det konstigt och känns precis som magont. Detta hade jag precis efter ägget fäste med så det är ingen ny känsla, bara ett tecken för mig att livmodern växer så det knakar!
 
Idag har jag granskat magen igen. Inga bilder. Orkar inte, plus att det är så svårt att ta kort på sig själv. Och börjar jag lägga upp bilder så kan mina närmaste direkt se vem jag är på bakgrunden på bilden så det blir inte alls bra. Försöker ju hålla detta hemligt i 2-3 veckor till innan jag tänker gå ut med det. Fast jag har svårt att hålla mig, vill verkligen bara säga det till alla, haha.
Men i alla fall! Magen är lite svullen redan på morgonen nu, det lilla fettet jag har trycks ut av den hårda magen som döljer sig där under! Drar jag in magen får jag nämligen inte in hela kulan utan det är en kula kvar nu, konstant. In my ass att livmodern är gömd i bäckenet i en till två veckor till - den börjar titta fram nu!
 
För övrigt så blir det en lugn vecka, sitter just nu och är sjuk så har sjukskrivit mig från jobbet några dagar. Rätt skönt, kändes ändå som att jag behövde vara hemma lite och vila upp mig. Har ju varit helt utmattad i kroppen i minst en vecka så det passade mig utmärkt att bli sjuk nu så jag får chans att vila upp mig.
Enda som är planerat denna veckan är en tur till Ullared på lördag. Pojkvännen vill kolla på bebissaker och andra saker till en ny lägenhet. Vi har ju en vi vill ha och kommer nog gå med på säljarnas krav, med ett motkrav då. Men jag tycker ändå det är tidigt att börja köpa saker, haha. Vi får se där nere, kanske hittar nånting som bara skriker oss. :)

Nu ska jag ta på mig några byxor, om jag hittar några som går på mig. Ska kolla på det nere i Ullared med, billigt är bra! Sen ska jag nu åka och handla lite mat åt mig själv och mamma innan jag åker dit för lite sen lunch. Skulle bli kyckling i gräddsås i ugnen, ack så gott!

Just nu.....

Såhär känner jag mig just nu. Vill mörda någon! Har känt så efter jobbet varje dag denna veckan. Det beror på
 
1. att vägarna är misskötta av kommunen
2. att folk är för slappa för att skyffla undan frusen slask från tomtgränserna (som är deras skyldighet som husägare)
3. att någonting låter under huven på bilen igen
4. att någonting börjar låta inne i bilen när jag kört drygt 2 timmar med den
5. och även på grund av sömnbristen.
 
Jag har väldigt lång stubin annars, krävs en del för att jag ska gå i taket. Denna veckan har stubinen tänts och direkt har helvetet brakat loss. Snälla hormoner, chilla lite! Behöver paus!!

Barnmorskemottagningen, första besöket

Igår var det då äntligen dags för första besöket hos barnmorskan! Som jag har väntat! Har haft miljoner frågor i huvudet, men igår var alla som bortblåsta. Det mesta har jag redan upplevt, eller läst om, så hade egentligen inte så mycket att prata om kändes det som. Även om det ändå var skönt att få ventilera lite med nån annan än familjen och pojkvännen eftersom de är de enda som vet i nuläget.
 
Fick i alla fall frågat lite om vår utlandsresa i v.21 och vaccinet mot Hepatit A och B som jag tänkte ta. Blev genast avrådd att ta vaccinet men att resa skulle inte vara några problem. Att ligga i solen och gotta mig kan jag ju i princip fetglömma också, det suger ju faktiskt lite men kan bli härligt att bara få vara där i värmen ändå.
Fick en remiss till KUB-test som jag funderar på att ta. Det skadar ju inte och har jag fått en remiss helt utan tjat så kan jag ju faktiskt utnyttja den.
 
Skulle ju fått ta alla tester och sånt igår också, men det blev ingenting med det. Mestadels på grund av att jag var tvungen att säga att min pappa troligtvis fått en propp i ögat för cirka två år sen och då ville hon kolla upp med en läkare ifall de skulle kolla några sånna test på mig med. Jag är svår att få blod ur så det är onödigt att sticka mig flera gånger tyckte de väl.
Sen såg hon i datorn att jag skulle komma att bli inkallad på cellprovstagning i april också, och det ville hon göra nästa gång också. För att då i april skulle jag vara för långt gången i graviditeten för att de skulle kunna/vilja ta det provet så då hade jag annars fått vänta ett år till. Men det känns så onödigt att dra ut på det, lika bra att ta det.
 
Så jag fick en tid om nästan exakt en månad, två dagar efter jag har meddelat släkten att jag är gravid. Det är nog det jag ser fram emot mest. Min syster fyller år då så det blir lite kalas. Det känns egentligen lite fel då jag kommer ta allt fokus från henne och lägga det på mig själv, men hon är helt med på det så det är okej. Hon vill kunna gå ut på Facebook och säga att hon ska bli moster, haha!
Tänkte jag skulle vara lite lurig och beställa en t-shirt eller någonting som det står MOSTER på och ge henne i present, så kan man se hur lång tid det tar för de andra att komma på vad det betyder. Vi sitter nämligen samlade vid paketöppningen så det känns som en helt genial idé istället för att jag ska ställa mig upp och försöka kasta ur mig att jag är gravid, för jag kommer bara staka mig och bli helt illröd i ansiktet, haha!
 
Sitter här och äter Singoalla och funderar på om jag verkligen ska orka ta mig igenom en kväll med tvättstugan. Är inte taggad, men har så mycket tvätt som måste tvättas. Jag tror jag måste. Sover så dåligt numera så är inget annat än trött och orkeslös på dagarna. Vaknar av att jag måste kissa efter bara två timmar och sen har jag jättesvårt för att somna om igen. Tror jag ska lägga om mitt dygn lite efter helgen om det inte blir bättre så jag får all sömn samtidigt istället för att jag delar upp den som jag gör nu.
 
Det här blev långt! Ska runda av nu! ;) Hoppas ni mår bra allihopa!

V. 8 (7+0)

Ny vecka, nya tag! Veckan bjuder på ett allra första besök hos barnmorskan (äntligen!!) efter tre veckors väntetid. Helt sjukt egentligen. Får se vad som sker där, spännande är det i vilket fall!
Förutom ett besök hos barnmorskan så är det barnmässa i Göteborg till helgen, vilket mannen har planerat att vi ska gå på. Får se om det är någonting för oss som väntar barn eller om det är mer för de som redan har fått sina små liv. Alltid kul med en dagsutflykt i vilket fall!
 
Idag är jag trött, trött, trött. Känner mig fortfarande lite som en ensamvarg, även om jag tänkte på sex med mannen när jag vaknade. Dessa förrädiska ensamdagar kanske är påväg att ta slut nu! Hoppas!
Övriga symptom har änna lagt sig lite. Mår bara illa när jag inte får i mig mat, eller när jag trycker i mig för mycket. Yrseln känner jag inte av så mycket, och brösten känns det som om jag har vant mig vid nu. Eller så är det för att det inte är kul att klämma och trycka på dem längre bara för att känna om de faktiskt gör ont, haha...
 
Dagen till ära, i regnrusk och blask, så ska jag städa. Som tusan också, gud så här ser ut!! Men först ska jag ha i mig underbart god filmjölk med hallonsylt! Kanske unnar mig några Frosties också, bara för sockrets skull! Åh, gott!

En dålig fas?

Jag känner mig helt upp och ned. Känner mig ensam. Har ingen att prata med. Kroppen känns konstig, hormonerna är överallt och ingenstans. Vill samtidigt bara sitta för mig själv i lägenheten och bara vara. Har varit extra länge i stallet på dagarna för att få vara för mig själv, eller med det jag tycker om.
Stackars pojkvännen har jag just nu inget intresse för överhuvudtaget. Vill inte vara med honom, vill inte att han ska ta på mig eller ens titta på mig. Han tar illa upp av att jag vill vara för mig själv, trots att jag försöker försäkra honom om att det bara är hormonerna som pratar och ingenting annat.
 
Är detta normalt? Det känns som om det bara är en fas, men hur tar man sig ur den? Eller ska man bara låta det vara så löser det sig utav sig självt?

Ökad aptit!

Vilken vecka! Har inte alls varit på topp!

I tisdags fick jag sockerfall, eller blodtrycksfall eller någonting. Trött, hade ingen som helst aptit men tvingade i mig massa frukt och vatten under dagen. Mådde illa och bara satt/stod och skakade vad jag än gjorde. Frös som tusan gjorde jag med, men inte ens en varm dusch hjälpte mot det. Stod bara och skakade där med. Det slutade med att jag låg i sängen mer eller mindre hela dagen. Framåt eftermiddagen lyckades jag ta mig upp och fick i mig lite fil med sylt, och lite senare en halv varm macka gjord i ugnen. Därefter mådde jag illa när jag försökte få i mig mer så jag gav upp och la mig i sängen igen. Somnade kort därpå och vaknade inte förrän larmet ringde på natten och det var dags att jobba.
 
Då mådde jag lite bättre. Fick med mig en frukt som jag åt i bilen under jobbet, och efter första rundan köpte jag en smörgås och en cola som jag med god aptit fick i mig. Då visste jag att jag var på bättringsvägen och blev väldigt lättad! Under onsdagen åt jag dessutom hur mycket som helst, fanns ingen stopp på aptiten nästan!
 
06:30 - Frukostmacka och Cola Zero mellan arbetspassen
11:30 - A-fil och sylt
13:00 - Barnmeny på Mcdonalds
14:30 - Frukt från barnmenyn
16:00 - VRÅLHUNGRIG igen (en barnmeny har mättat en halv dag tidigare)
18:00 - Hur många pannkakor som helst hos mamma
 
Vid 20-tiden när jag kom hem så var jag sugen på någonting igen. Men tänkte att jag har faktiskt ätit som en jäkla häst under dagen så det blir ingenting mer i magen! Letade däremot efter min godispåse jag köpt när vi var och handlade, men hittade inte den. Så den glömde jag hos mamma såklart, hoppas de inte äter upp den! La mig i sängen och helt utmattad somnade jag direkt som tur var istället för att trycka i mig mer att äta.
 
Idag känns det som om det kommer bli något åt det liknande hållet. Åt en frukt i bilen på jobbet, en stor hönekaka med leverpastej samt en skål aprikoskräm med mjölk hemma vid 6:30. När jag gick upp ur sängen efter 13 så var jag vrålhungrig men tog bara en skål med a-fil och Frosties. Är fortfarande lite hungrig men ikväll ska vi ut och äta, killen har bokat bord och allting nånstans (!) så får ju se till så att jag faktiskt äter någonting där med.

V. 7 (6+0)

Igår var vi bjudna på middag hemma hos min mamma och pappa. De, vi syskon o våra respektive. De hade en nyhet att berätta, vilket jag inte får avslöja (fast jag har vetat om det i veckor, men ändå). Så blev en massa prat om att jag är gravid, då alla där visste om det, barnvagnar, priser, kläder och så vidare. Även prat om deras nyhet, även om det inte var lika mycket att prata om där, trots att det är väldigt kul! Sen tog mamma fram en massa gamla fotoalbum på mig och min bror när vi var små. Haha, det är väldigt intressant att se hur allting ändrar sig så på 20 år! Personer, kläder - ja, allt!
 
Idag ska vi kolla på en lägenhet. De som har den andra lägenheten vi kollat på vägrar gå med på våra bud, vi tycker inte den är värd utångspriset då badrummet kräver renovering i våran mening. Så nu kollar på på annat i hopp om att de ska ta sitt förnuft till fånga, och har hittat en i samma område som den förra. Lite dyrare, men ser inte ut att vara i direkt renoveringsbehov. Men vi får se när vi kommer dit idag, det är några timmar kvar.

Dessa hormoner...

Började min dag med att vara tvärilsk och storgrina i 3 timmar. Fick supersvullna ögon och extrem huvudvärk på det. Tack och lov att man jobbar ensam när sånt här händer!

När jag började jobba så hörde jag hur det började gnissla under huven på bilen. Ägnade inte en tanke åt att någonting höll på att gå sönder eller så, för det fick min pojkvän för sig när jag berättade för honom, utan jag var bara förbannad över att det lät. För jag tål inte när saker låter som inte ska låta  vanligtvis, och med lite hormoner i kroppen så slutar det ju med att jag nästan går i taket. Som i morse.
 
Har en riktigt dålig dag på grund av detta. Ska tröstäta med en underbar kebabtallrik och en påse chips faktiskt! Ska bli så gott!

Bloggare?

Är det någon läsare som bloggar själv? Om sin graviditet? Dela gärna med er av er blogg, jag vill jättegärna läsa! Speciellt om ni är ungefär lika långt gångna som jag, dvs. v.6 nu. Det är kul att läsa om hur andra mår och tacklar sin graviditet, jämföra symptom o.s.v.
 
Hoppas ni är nån/några som bloggar! :)

Det tar sig!

Hej illamående, mensvärk, svullen mage och trötthet. Nu är det på riktigt känner jag! Till råga på allt så vaknade jag förut och höll nästan på att kissa ner mig! Fick flyga så snabbt till toaletten att blåsan inte hann reagera ordentligt ens så tog jättelång tid innan allt kom ut, haha!
 
Hade hoppats det lätta illamåendet skulle gå över när jag gick upp och åt mat, men icke. Det blev lite bättre men kvar är det allt. Dock var det aldrig så illa att jag kände mig spyfärdig, men fortfarande illamående. Fryser som tusan gör jag också i samband med detta, känns nästan som om jag håller på att bli sjuk. Hade jag inte vetat bättre så hade jag nog trott det också.
 
Om en liten stund har jag tvättid. Har huuur mycket tvätt som helst, fattar inte hur jag ska hinna få bort allting på fyra timmar! Hoppas det finns en bra tid till innan helgen så jag får bort allting! Fyra Ikeakassar, av den mindre modellen, står på golvet. Det är säkert minst 10 maskiner. Får inte hitta på massa annat/glömma mina tider så ofta som jag gör nu.

Det börjar kännas

Tröttheten har slagit till. Herregud vad trött jag har blivit de sista dagarna! Märkte det först i lördags och det har hållit i sig sen dess. Sover stenhårt och har behov av extra sömn på dagarna, men vågar inte ge mig själv det på grund av att jag tidigare haft stora problem med att somna på riktigt om jag sover på dagen.
 
Idag ställde jag klockan på 11:45 efter jobbet. Det är drygt 4 timmars sömn. Efter ett kort möte och en mathandling kom jag hem ca 14:30 och trodde jag skulle dö på soffan av utmattning. Efter en stund somnade jag också, men lyckades ta mig upp ur sängen efter inte allt för lång stund. Nu när magen har fått mat är jag lika trött igen, känns som om jag kommer somna för kvällen om jag sätter mig ens det minsta lilla bekvämt.
 
Ska kolla på tv en stund och sen tror jag att jag sätter på en film och lägger mig i sängen och kollar på den ändå, för det är väl lika bra att man somnar och får sova ordentligt. Inatt väntar ett dubbelt så långt pass på mig på jobbet så det är lika bra att vara utvilad antar jag.

Vantar

Kan ni gissa vem som sa åt mig att köpa de där ulliga och gulliga vantarna igår ändå? Jo, pojkvännen! Tala om helomvändning från hans sida! Han hade visst kommit på att de kanske tar slut samt att det är ju dags för vantar i oktober, och att det vore ju kul om man hade ett litet matchande set. Precis som jag argumenterade med honom!
 
Åh, ibland blir man tokig på dem när man vet att man har haft rätt från början. ;)
 

V.6

Idag är det vecka 6. Och för magen är det också vecka 6 (5+0) idag. Så lätt att hålla räkningen!
 
Inatt innan jobbet så kollade jag mig själv i spegeln innan jag fick på mig kläder. För första gången kunde jag se en tydlig förändring på brösten. Inte för att jag kollat direkt så innan idag, men ändå! Större bröstvårtor och brösten ser tydligt större ut, alternativt har ändrat form ordentligt.
Sen såg jag också att den där lilla svullnaden på magen som försvinner när jag sover, den hade inte försvunnit helt utan kunde klart och tydligt beskådas direkt när jag klev upp.
 
Kroppen förändras! Wehoo! Haha...!

Myshelg

Har haft pojkvännen här hela helgen, har varit mysigt! Har tagit en lugn helg, varit ute på ett köpcenter ett par timmar - kikat på bebiskläder, fikat o bara myst runt. Hittade ett par ursöta vantar som tillhör mössan och strumporna jag redan köpt. Han lät mig inte köpa de vantarna, och det var väl egentligen lika bra även om jag resonerade att bebis kommer i oktober och då är det troligtvis kallt och vantar ska på, och då är det ju bara fint om de matchar den söta mössan och strumporna som han/hon kommer ha på sig.
 
Bekväma kläder från Mama, H&M
 
Haha, man blir ju helt skadad av att gå och kolla på sånt såhär tidigt. Jag köpte i alla fall en bekväm top till åt mig själv, för de var så himla goa att ha på sig och har jag bara en får jag ju tvätta varannan dag, vilket jag varken har tid eller lust med.
 
Igår jag var hur trött som helst. Jättetrött verkligen, vilket jag kände i bilen påväg hem från köpcentrat. Idag är jag lika trött, om inte tröttare. Funderar på att ta en liten tupplur innan det är dags att laga mat, hade varit så himla skönt tror jag!

Härliga fredag

Vad konstigt att det kan vara så olika från dag till dag med magen. Igår var jag nästan inte alls öm, satt i mjukisar som var sköna. Idag kände jag redan när jag gick upp ur sängen, naken, att det skulle bli en sån där dag då magen ömmade, och mycket riktigt så gör den det.
I övrigt märker jag ingenting mer än brösten. Hade nästan hoppats, hur man nu kan göra det, på att jag skulle få lite mer symptom snart så jag vet att det fortfarande håller på där inne. När jag väl får några fler symptom så kommer jag klaga över det, jag vet. Jag är svensk, vi gör så!
 
Nu ska jag ta mig ur mina trånga, åtsittande ridbyxor som jag tvingats ha på mig flera timmar och dra på mig mammaleggingsen för första gången. Det är det eller springa naken som gäller känns det som, haha. Eftersom jag ska ut och handla sen så blir det leggings istället för mjukisar, för jag är inte bekväm med att visa mig utomhus i mjukisbyxor.
 
Idag är det fredag, det innebär mys så det står härliga till. Jättesugen på både chips och godis så kommer nog unna mig det. Och efter helgen är det ny vecka, måndag innebär v.6 - både i almanackan och för magen!

Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0