KUB-test

Idag är KUB-testet avklarat. Tog ultraljud och blodproven idag så får inte det där sannolikhetsbeskedet förrän om ca en vecka. Räknar med lite längre tid pga. påsken nu faktiskt. Men vi fick i alla fall veta att bebisen såg mycket bra ut, och hade ett toppenbra nackmått och verkade inte ha några bekymmer med ryggen som gick att se idag.
 
Helt fantastiskt det här med ultraljud! Längtar redan till nästa!! ♥
 
(kommer ev. en bild här i en senare uppdatering)

Frustrerad!

Irriterad till tusen idag!
 
Igår var vi på banken för att ordna lånelöfte och se hur mycket vi kunde låna. Det visade sig inte vara några direkta problem överhuvudtaget som tur var. Idag skulle vi ringa mäklaren och meddela att vi vill ha lägenheten. Men neeeej, då har det igår kväll kommit in ett nytt bud på lägenheten! Ett på samma pris som det vi lagt, men 15 dagar tidigare inflyttning. Detta hade mäklaren ringt och försökt säga en gång, utan att lämna meddelande. Så lägenheten är borta redan. Utan att vi fått chans att kontra! Så irriterad!
 
Ska åka och tröstshoppa nu tänkte jag. Både H&M och KappAhl har lite erbjudanden nu. Dock risk att det bara gäller klubbmedlemmar då jag fått sms om det i båda butikerna, men bli medlem så får du rabatten tror jag!
Om du handlar för 500 kr på H&M får du 100 kr rabatt, och KappAhl har ta 3 betala för 2 på alla varor.
 
Ska kika på ett par leggings till, nån till mammatop, och det blir väl nåt bebisplagg också kan jag tro! Perfekt! Shopping lugnar alltid!
Nåt annat jag borde göra är att fixa pass och besiktiga bilen, men inte idag..!

Magbild

Jajjamen, här har vi det. Första magbilden och till och med en med mitt ansikte på så alla kan se vem jag är! Hurra säg!! ;)
 
Bilden är tagen idag, så vecka 12+0 blir det. Tagen innan jag ätit något och efter toabesöket på morgonen. Så ingen påverkan på magen alls.
 

V. 13 (12+0)

Vecka 13 äntligen här! En stor milstolpe ska ha passerats och risken för missfall minskat med 65%. Härligt! Jag upplever inga problem och har aldrig gjort så det är också skönt.
Igår kom växtvärken igång i magen igen. Herregud vad det har spänt och dragit. idag är det lite lugnare men rör jag mig lite snabbt eller sätter mig för snabbt så trycker det till ordentligt. Stor livmoder nu kanske så det är väl normalt.
 
Idag ska vi göra ett nytt försök med banken! Det blev ingenting förra veckan då banken ställde in det bara några timmar innan vi skulle vara där. Hade de ställt in det senare så hade jag krävt att de skulle ordnat det ändå eftersom det är på annan ort. Sen gav de oss en tid efter påsk igen, 2 veckor senare, men jag bara "Aldrig i livet, vi vill ha lånet klart så vi kan flytta in 1 maj ju så det får ni fixa annars vänder vi oss till ett annat kontor." Så då fick vi en tid idag istället, utan problem. Nötter. Ska försöka hålla mina hormoner i schack väl där nere dock, haha.
 
Annars händer det inte så mycket denna veckan. På torsdag är det sista milstolpen för vår del såhär i början av graviditeten. Då är det dags för KUB-testet. Hoppas och tror på positivt besked! Vägrar tro annat!
 
Nu ska jag åka och tvätta bilen (fy tusan så den ser ut!) och köpa mig en hel hög med frukt och frukostmat om jag hinner innan jag måste ner. Men mötet är kl. 14 först så det ska jag nog allt göra.
 
Hoppas det är bra med er alla?!

Födelsedagskalas

I tisdags fyllde min syster år. Precis som planerat var det en samlad paketöppning, och hon fick självklart den roliga t-shirten med egengjort tryck på. När hon började pilla på just det paketet kunde jag känna hur hjärtat liksom slog lite fortare, även om jag inte kände mig nervös eller så för övrigt.
 
Hon slet upp pappret och plasten som t-shirten låg i och vek upp t-shirten. Höll upp den och vände på den så att alla skulle se vad det stod på den. Hon visste redan att hon skulle få en sak utav mig och J som berättade att jag var gravid så för henne var det ingen överraskning.
 
Hon höll upp den och alla blev helt mållösa. Sen började de småskratta och frågade vad det skulle betyda, tittade på min syster, mig, mamma och pappa och sen tillbaka på mig och började storskratta för att de inte förstod någonting. Haha. Efter en stund var det en som fick fram mellan skratten "Ska ni ha barn??". Vid det laget satt ju jag och skrattade rätt gott också åt deras reaktioner och hade lite svårt att få fram ett "JA!" men tillslut fick jag samlat ihop mig och sagt det.
 
Man skulle varit där för att ha förstått hur himla bra det var verkligen! Men de blev glada allihopa i alla fall och det är huvudsaken! :D
 

Inskrivningssamtal

Ja, igår var det då möte med barnmorskan igen. Denna gången det så kallade inskrivningsmötet. Dock blev det inte så mycket gjort ändå.
 
Jag hade glömt att man skulle hålla sig minst en timme för urinprovet, kissade innan jag gick hemifrån, så kunde inte göra det. Sen skulle det tas några extra provet på mig, i och med att min pappa eventuellt fått propp i ögat. De vill kolla ifall jag har någon ärftlig chans att få det också, och det är det ju bra att de kollar innan det är försent! Dessa provet kunde de inte förvara på barnmorskemottagningen så skulle ta dem på sjukhuset nästa vecka när vi gör KUBen (både ultraljudet och blodprovet).
 
Så det som de kunde göra igår var att sticka mig i fingret för att kolla socker och blodvärde, vilket för övrigt var mycket bra sa dem. Sen fick jag också göra cellprovtagningen för cancern. Mycket obehagligare denna gången än för tre år sen måste jag säga! Då kände jag ingenting, nu kände jag allt! Men barnmorskan sa att det var normalt på grund av graviditeten så då blev jag lugn igen. Sen sa hon också att min tapp låg väldigt bra och hon trodde därför graviditeten skulle flyta på smidigt, vilket också var skönt!
 
Nu hoppas vi på en felfritt KUB-test nästa vecka, och en frisk liten rymdvarelse där inne! ♥ Ska bli så spännande och kul att se den lilla saken för första gången!

Full rulle

Idag är det fullt upp! Känner mig lite smått stressad och vet inte om jag egentligen har tid att sova några timmar efter jobbet nu, men jag är trött och seg och känner att jag måste nog göra det. Får ställa klockan så jag kommer upp.
 
Dagen bjuder på ett besök i stallet, blir ingen ridning som planerat pga. resten av dagens planer utan blir en snabb mockningstur bara. Tyvärr. Är så ridsugen nu!
 
Ska även till barnmorskan idag. Det är inskrivningsmötet, eller vad man kallar det. Här kallade de inte det så men det är i alla fall all provtagning som ska ske, och jag ska efteråt även göra en cellprovtagning. Ser jag väl inte fram emot men lika bra att få det gjort för annars måste jag bara göra det om ett år istället.
 
Och till sist, så ska jag och J till banken i eftermiddag. Banken nere på orten där han bor. Som tur är så är det lite mellanrum mellan barnmorskan och bankbesöket så jag hinner nog andas lite där, haha. Hoppas det går vägen och att vi får lånet som vi behöver för att kunna köpa den fina lägenheten vi har kollat på!
 
Nu ska jag hoppa i säng, för måste sova verkligen!
Hoppas att alla har en kanondag! Lovar att uppdatera om släktens reaktioner när de fick reda på min graviditet i tisdags också. Det var en kanonreaktion verkligen, haha! :)

V. 12 (11+0)

Förlåt för extremt dålig uppdatering! Har varit så sjukt trött i förra veckan, och har haft fullt upp på schemat varje dag känns det som. Sover hur mycket som helst i hopp om att komma förbi de här trötta veckorna, vill bli pigg och glad igen! Men det har i alla fall inte hänt någonting dåligt med mig eller bebis i magen! :)
 
Idag är det ny vecka igen, är så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen. Även denna veckan bjuder på en del upptåg, bland annat två födelsedagar. Eller tre om vi ska räkna med den gamla kattens också, han blir 16 år idag den gamle mannen! Hoppas på en del år till där! :)
Min syster fyller år imorgon och då blir det kalas på kvällen. Då kommer den stora bomben till släkten också, att jag är gravid. Min syster ser mest fram emot att få berätta för folk hon känner att hon ska bli moster, hon har hållt inne på det länge och tror inte hon är sådär jättebra på sånt egentligen, haha. På lördag fyller kusinen 25 år så då blir det lite kalas där också på kvällen.
 
Igår jobbade jag ideellt i ridskolans cafeteria hela dagen. 7-17 tror jag. Var påväg hem vid 17,30. Det finns inte ord som kan beskriva hur trött jag var efter den dagen, men det var faktiskt kul! Det var en lokal hopptävling med cirka 150 starter anmälda så det var mycket folk på plats hela dagen. Jag tror jag lyckades hålla mig vaken till 19:30, sen bara jag totalt dog i sängen mer eller mindre. Har inget minne av att jag ens började känna mig sömnig utan helt plötsligt så ringde larmet på natten och det var dags att åka och jobba.
 
Idag har vi fått igenom ett bud på en lägenhet också. Inte den vi kollade på för några veckor sen dock utan en annan. (Den andra vi kollade på tog de ju tillbaka annonsen och ville inte sälja, men nu ligger den ute igen fast med ett annat mäklarföretag och ett högre utgångspris. Man börjar ju fundera hur det står till där uppe när de knappt fick sålt den förra gången... Well, well, lycka till!) Den här vi har hittat nu var i princip helt nyrenoverad i höstas, hur fin som helst! Det enda vi behöver göra sen är att tapetsera lilla rummet (det är en 3a), vilket blir bebisens rum. Så vi ska avvakta till semestern i sommar och tapetsera det då, innan vi börjar köpa spälsäng och annat som ska in där.
Men ska ju som sagt inte ta ut något i förskott!! Först ska vi bli godkända av föreningen och sen ska vi träffa banken nästa vecka och se vad de säger. Dock ska det ju inte vara några problem, det är en sån liten summa för en lägenhet och vi har ju två inkomster. Mannen har till och med stått på ett flerfaldigt högre belopp hos dem än detta, då själv, så blir det nej vet jag inte hur de är funtade, haha.

Läkarbesök på BM-mottagningen

Efter lite dryg väntetid på barnmorskemottagningen fick jag äntligen träffa läkare idag. Fick mig mitt läkarintyg för v. 9 när jag var hemma från jobbet, och pratade även om illamåendet och bilkörningen. Jag propsade inte på sjukskrivning även om det hade varit det optimala, vilket även läkaren tyckte. Hon skrev dock ut Lergigan Comp. till mig som hon tyckte jag skulle prova. Det är ju lite si och så med bilkörning när man går på "droger" så jag skulle vara uppmärksam på det. Visar det sig att tabletterna inte fungerar med bilkörningen skulle jag återkomma då.
 
Hämtade aldrig ut dem idag, fick så bråttom hem till tvättmaskinerna och nu orkar jag inte gå ner på stan mellan varven. Är helt slut. Ska ut med mamma en sväng imorrn och ska hämta ut dem då istället. Ska stå ut en natt till tänkte jag.
 
En annan sak som hände under helgen var att mitt luktsinne ändrade sig lite. Märkte det först igår på eftermiddagen när vi skulle äta middag hos mamma. Öppnade smörförpackningen och fick verkligen rygga tillbaka för det stank verkligen så mycket smör där ur så det var helt otroligt! Smör som knappt brukar lukta alls när man öppnar förpackningen! Blev helt chockad, haha.
Sen inatt på jobbet, när jag fått in alla tidningar i bilen, så tyckte jag att det började lukta gammalt fimpvatten. Vidrigt verkligen! Mådde illa och spydde en extra gång under natten bara för det för det slutade inte förrän alla tidningar var utdelade. Usch!
På hemvägen sen, när jag skulle åka och hämta pappa för att köra honom till jobbet, låg jag bakom en relativt ny Volvo. Den osade verkligen smörpopcorn! Ni hör ju! En bil luktar ju inte smörpopcorn! Tänk om det hade varit så bra!
 
Har inte känt något mer under dagen, så får se om det luktar fimpvatten inatt igen när jag jobbar! Fy!

V. 11 (10+0)

Tror jag ska våga mig på att lägga ut lite mer bilder här nu. Har ändå råkat avslöja för flera stycken att jag är gravid nu så snart vet väl alla det ändå, haha. Råkat säga saker som "spya tillhör normaliteten sen två veckor tillbaka" och "får se hur mycket jag får åka på Liseberg till sommaren när det är som det är". Det första satte igång graviditetsfrågan direkt och den andra fick jag en sån fråga tillbaka på så jag var ju tvungen att säga att jag var gravid. Jag tänkte mig inte för alls när jag hävde ur mig dessa meningar, men samtidigt så har jag haft så himla jobbigt för att hålla inne det med så det kändes egentligen bara skönt att få det sagt. Trots att det var lite tidigt, jag orkar inte bry mig längre.
 
Ska träffa upp lite kompisar i veckan kanske och försöka säga det till dem på ett smidigt sätt också. Vet inte hur jag ska göra det bara, känns lite jobbigare när det liksom ska tänkas och planeras än när det bara kommer utan att man tänker på det. Kanske ska jag försöka hålla mig till efter systers kalas nästa vecka ändå med att berätta för fler, för vill inte riskera att det kommer fram till släkten innan dess. Det förstör ju verkligen hela överraskningen jag har ordnat! Fick till och med dra iväg ett akut sms igår för jag kom på att några jag råkade nämna för igår har bra kontakt med min kusin med familj som inte får veta något förrän på kalaset.

Nu när den värsta nojan lagt sig över min glappkäft, så kan jag fokusera på dagen - bilbesiktning och besök hos barnmorskan samt en läkare där. Hoppas få ett förstadagsintyg för en vecka jag har varit hemma, men det lät inte som att det skulle vara något problem. Sen hoppas jag att jag kan få en liten sjukskrivning på 2-3 veckor så jag kanske kan komma ur den här dåliga fasen jag är i. Bara mår illa och spyr minst en gång varje dag, och minst 2 gånger per arbetspass - vilket är 6 dagar i veckan. Äckligt! Har inte gått upp i vikt och är förvånad över att jag inte har gått ner i vikt faktiskt.
 
Hoppas ni mår bra som läser och att allting flyter på som det ska! :)

Söndag

Så trött, så trött. Vet inte var jag ska ta vägen riktigt. Känner mig fysiskt och psykiskt utmattad, ingenting är roligt att göra och det här med att hålla ordning hemma är ju helt enkelt inte existerande längre.
 
Idag ska jag i alla fall ta en liten tur till mamma och pappa för att dammsuga bilen och tigga lite mat. Mest för att jag måste dammsuga bilen, den ser hemsk ut, och laga mat orkar jag inte göra själv. Vaddå lat? Lite korv med bröd hade ju funkat hur bra som helst egentligen, och det tar väl typ max 5 minuter att fixa. Men äh, mamma gör riktig mat!
 
Sitter även och kollar på lägenheter. Vissa är kanon, andra för dyra, andra i taskiga områden. Jobbigt jobbigt! Vi har nu börjat rikta in oss på hyreslägenheter lite mer, då vi inte hittar nån bostadsrätt som vi tycker känns bra för oss. Det roliga är att nu när vi faktiskt börjat kolla efter hyresrätter så dyker de upp överallt, när vi hade ögonen på bostadsrätter fanns det inga alls.
På onsdag ska vi se till att försöka hinna med ett besök på en förvaltning här i stan med. De lägger inte ut sina hyresrätter på internet utan är lite "old fashion" och vill att man besöker dem på plats. Inga problem, bara det att det krockar nåt så jävulskt med arbetstider hela tiden så det blir liksom aldrig av. Men på onsdag borde vi hinna. Annars får jag väl gå dit själv nån dag, men tror väl att de vill träffa killen också eftersom vi ändå söker ihop.
 
Nu ska jag tvinga mig upp ur soffan och ta tag i dagen. Tiden går. Eller ja, jag har varit vaken så himla länge och börjar väl helt enkelt bli rastlös, så ska jaga mig iväg nu tror jag.

25% på KappAhl

KappAhl här i stan har nyöppning idag. 25% på hela köpet. Jag var inte sen på att ta mig dit! Man får ju passa på!
Även om det är tidigt i graviditeten och allting kan hända, så känns det fortfarande så himla säkert tycker jag. Allting känns som det ska och jag har bara den där känslan i kroppen att det kommer gå bra. Hoppas jag har rätt!
 

Äntligen!

Ack så trött. Sååå trött. Idag har jag i alla fall lyckats sova efter jobbet. Halleluja typ!

Fått tag på min barnmorska med, typiskt av henne att vara ledig när jag behövt henne! Men ska dit på måndag nu och träffa en läkare så hoppas jag får tag på mitt förstadagsintyg då samt att jag får lite ordning på resten av illamåendet. Får stå ut med lite spyor på jobbet några dagar till.
 
Det är bedrövligt att veta att man ska till jobbet, sitta i en bil i flera timmar och må så illa hela tiden att man spyr till och från. HOPPAS jag får en liten sjukskrivning en liten tid!! Det som är mindre bra är att det då kommer fram hos chefen att det är graviditet och att jag inte bara varit dålig.. men det får gå. Får försöka komma ihåg att fråga hur länge jag ska vara på det distriktet jag är nu innan veckan är slut!
 
Nu sitter jag här med katten och äter rökt skinka. Så gott! Var ju tänkt som pålägg, men det är så himla mycket godare att sitta och småtugga på när man är sugen på någonting istället. Katten borde inte få skinka egentligen, för hon var elak i morse. Vi låg och gosade under täcket i sängen när hon helt plötsligt tar ena framtassen och trycker så hårt hon kan rakt in i min bröstvårta (sträckte på sig). Herregud vad ont det gjorde!!! Och här har jag suttit och sagt att brösten inte alls känns ömma eller nåt längre! Tji fick jag! Nu får hon inte vara i närheten av dem igen, haha!
 
I övrigt har jag bara molvärk/mensvärk till och från, Växer mycket där nere nu. Åh jodå, ser klar skillnad på magen från början på förra veckan. In my ass att livmodern skulle ligga gömd i bäckenet fortfarande, den tittar fram!
Fått fixat klart min systers presenter med, den roliga t-shirten med tryck på kom igår. Jättefin! Hoppas den håller i tvätten! Ska bli kul att se släktens reaktioner om två veckor! :)

Mer mammakläder

Fick bli lite mer mammakläder igår. Bara ett par jeans dock. Superbekväma och inga knappar eller dragkedja att bry sig om, bara att dra rätt upp! Har börjat må illa av mina vanliga (då när jag försöker ha dem stängda), och har inte kunnat ha varken dragkedja eller knapp stängd på veckor. Ser ju roligt ut ifall man har kläder som åker upp också, vilket jag har ibland.
 
Mamma skrattade åt mig igår också. "Herregud, det syns ju på dig redan!! På mig syntes det inte förrän jag var nästan halvvägs!" Vilken tur hon har då, haha!
 

Lägenhetsjakt

Jag och pojkvännen har lagt intresse på en central hyresrätt här i stan. Den bostadsrätten vi ville ha... ja, säljarna ångrade sig med svaret "Vi är inte mentalt redo att sälja just nu". BULLSHIT! De ville ha mer pengar och var besvikna att det bara var ett par som var intresserade trots 6 visningar på lägenheten! Gilla läget skulle jag säga. Nu står de med både hus och bostadsrätt. "Ha så kul" känner jag!
 
I alla fall, anmälningstiden gick ut på denna hyresrätten igår så idag eller imorgon bör man få besked om ifall man får gå och titta på den. VI hoppas såklart att vi får meddelande om att vi är en av de som får kolla på lägenheten, för det innebär att man är ett steg närmare till ett nytt kontrakt i så fall! Nu sitter man varje ledig stund och kollar mailen efter ett besked, trots att man av erfarenhet vet att det kan ta tid. Ju längre tid det tar desto mindre chans känns det som...
Lägenheten ligger perfekt centralt - centrum på ena sidan och villaområde med gårdspark på andra sidan. Nära till vårdcentral, barnmorskemottagningen och kommande barnavårdcentral. Perfekt!
 
Nu ska jag ta en go dusch, och sen ska jag ut med mamma en sväng i eftermiddag och leta efter de sista prylarna. Till vad får jag som sagt inte säga. *hemlis* Bra för mig att jag kommer ut en sväng, så kan jag somna tidigt ikväll. Sover hur dåligt som helst efter jobbet på morgonen, vaknar hela tiden, så är ofta jättetrött på kvällarna. Hoppas det är en fas som går över..!

V. 10 (9+0)

Tiden bara springer iväg! Det sa jag väl för en vecka sen också... ;)
 
Lugn vecka framför mig. Inga planer whatsoever. Rätt skönt. Ska röja hemma och bara ta det lugnt rent allmänt. Hoppas innerligt att en present kommer som jag beställt - en T-shirt till min syster med "Moster" tryckt på framsidan. Vill se hur den ser ut!! :)
 
Försöker också få tag i min barnmorska men det går ju sådär får jag väl säga. På morgonen är jag så trött att jag inte kan hålla mig vaken till deras telefontid så får lämna meddelanden på hennes nummer, men människan ringer ju inte upp. Nån gång borde hon väl ha en liten lucka för att lyssna på telefonen och ringa upp de som behöver snabb hjälp?!
Nåja, jag sitter och väntar på mitt körkort, och när det kommer ska jag istället vända mig till vårdcentralen. Tror det är det svaret jag kommer få av barnmorskan ändå, men kan inte gå till vårdcentralen utan mitt körkort.
 
Just nu sitter jag och längtar efter vårt KUB-test - "bara" 3,5 vecka dit. Hur man nu kan sittaoch längta efter det eftersom de letar efter fel på det ultraljudet. Men ska bli så kul att se den lilla saken där inne då! :) Hoppas och tror att allt är som det ska såklart!

Ullared

Igår var vi på GeKås i Ullared en sväng. Eller ja, sväng och sväng - det blev ju 5 timmar i slutändan ändå. För min del lite kort tid, brukar vara där mer eller mindre hela dagen när mamma är med. Men det var alldeles lagom igår.

Vi handlade inte så mycket, skulle inte ha så mycket. Men mannen var sugen på att åka ner så vi passade på att kolla på bebissaker och bebiskläder. Gud vad mycket vi hittade! Vi kommer bli ruinerade, trots deras riktigt bra priser, senare i sommar när vi åker ner och ska köpa "allting" som behövs! Men så himla kul det ska bli att få åka ner och göra det! Längtar! :)

Vi smygstartade dock liiite igår. Det är ju så svårt att hålla sig trots att vi själva sagt att vi ska göra det! Vi hittade en jättebra och fin "Första boken om mig" som vi tog, och även en helvit body samt ett startset med två bodys, ett par byxor med fot samt en pyjamas. Vi tyckte det var väldigt neutralt så passade på. Jag måste dock erkänna att jag är betydligt bättre med det här att faktiskt låta bli att handla än vad mannen är, det var han som ville köpa allting. Jag kommer nog istället att explodera så fort vi får reda på könet tror jag. ;)
 
(Klicka på bilderna för full storlek)
 
Förutom dessa små bebisprylar så hittade jag lite baskläder på mamma-avdelningen. I övrigt var den riktigt tråkig måste jag säga, hade förväntat mig lite mer än leggings och enkla bastoppar och linnen. Fanns ETT par byxor, beiga!! Ni hör ju!! Inga goa klänningar eller någonting! Besviken var bara förnamnet! Hade hoppats jag skulle hitta goa kläder att ha på Mallorca i vecka 21 till en billig peng men blev ingenting med det. Riktigt synd!

Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0