Halleluja moment!

Äntligen kan vi tvätta igen!!
 
 

Powerboost med ljus och vänner

Vilket lyckat ljusparty det blev igår! Är helnöjd! Kom mycket kul folk och alla verkade ha trevligt. Kul att se folk man inte träffar så ofta, just nu tänker jag specifikt på M och C, men såklart alla andra också! Jag hade jättetrevligt och det blir helt klart ett till party innan jul!
 
Trodde nästan det var dags för ett besök på förlossningen igår. När jag var ute på lite ärenden på förmiddagen, och sen stallet i samma veva fick jag sån sjuk värk i mage, rygg och höfter. Helt övertygad om att nu var det på gång nästan (sen är jag så dum och enveten att jag vilar inte just då när det gör som mest ont utan gör alltid klart det jag ska, garanterat inte bra alls)! Men när jag kom hem vilade jag lite och tog en väldigt lång och varm dusch och då gav det med sig lite. Det satt dock kvar såpass så jag inte kunde röra mig ordentligt utan att det högg till, så som tur var kom J hem tidigare så han fick hjälpa mig att diska upp disk och flytta runt lite möbler innan han gömde sig på övervåningen. Min slutsats är kraftiga förvärkar, blir mer av den varan känns det som. Idag är det som bortblåst, efter sittande vila på ljuspartyt och välbehövlig sömn.
 
I eftermiddag kommer min bror, hans tjej och vår kusin hit på grillkväll. Vädret är väl inte på topp - grått och lite regnskurar in emellan. Men vi har tak, och dessutom infravärmare ute så ska nog klara oss bra ändå tills det är dags att gå in och hitta på något. Har gått runt och städat efter partyt igår, diskat och dammsugat allt damm och katthår som rörts upp. Lite disk kvar (var är min diskmaskin???) och sen ska jag ut och handla lite kött till oss och snacks att tugga på ikväll.
 
Bästa händelsen på hela veckan skedde ju häromdagen dock. Tvättmaskinen gick sönder! Skiiiiiit! Hela trumman är lös och vi har ju tvätt så det står härliga till. Tack och lov ingenting viktigt så men ändå, jag gillar inte att ha smutsig tvätt liggande! Så imorgon ska vi ut och leta tvättmaskin, inte alls en utgift jag ville ha just nu!

Nya walkingskor!

Nu jäklar är jag beredd för promenader, med eller utan barnvagn!!
 
 

Vecka 36 (35+1)

Helt glömt ju! Veckouppdateringen!
 
Igår var jag hos min barnmorska igen, dags för kontroll av mig och bebis. Mina värden såg kalasbra ut som vanligt och bebisen mådde finfint inne i magen. Gått upp ca 2 kilo sen förra gången så det är runt ett kilo i veckan. Hinner bli många kilon till ifall hon inte behagar att titta ut lite tidigare än beräknat. Inte mig emot alls!! Magen växer stadigt också, 2 cm på två veckor så nu är SF-måttet 35 cm lite drygt.
 
Huvudet ligger fortsatt nedåt, som det är krav på från och med denna veckan, så det är bra. Jag hade hoppats att hon skulle vara fixerad där inne men hon är fortfarande rörlig så får nog vänta på förlossning ett litet tag till. J har fått för sig att det sker snart så han börjar väl bli lite smått nervös när han är på jobbet att jag ska ringa honom och flåsa i panik i telefonen, haha.
 
Imorgon har jag ljusparty här hemma. Verkar som att det är lite folk som ska komma, kul! Alltid kul när folk har tid att vara sociala och sällskapliga och vill ses en liten stund! Ska iväg nu och köpa fika inför partyt tänkte jag samt posta ett paket. Hade hoppats att jag skulle få en avisering om ett paket med men den verkar inte vilja dyka upp.

Spjälsängen redo

Fick idag bäddat spjälsängen. Mamma köpte ju ett stort set med Tummen-prylar till sängen - spjälskydd, babyfilt, underlakan och påslakanset. Satte i allt så det matchade, klart det ska vara så!
Fattas gör filten och en liten tummenfigur som ska sitta i fickan uppe vid huvudänden men det ska jag fixa ner i sängen under dagen. Nu är den bäddad med täcke och kudde men en filt får finnas tillhands ifall det blir varmt. Sen kommer lilla fröken inte sova i spjälsängen mer än på dagarna, får jag hoppas, då vi har köpt ett babynest att ha i  vår säng i början.
 
 

Inte alltid glitter

 

Laddar upp förråden

Börjat med vitaminer för några dagar sen, laddar upp inför förlossningen. Som vanligt slarvar jag lite och det blir en om dagen istället för de rekommenderade två, men jag tar ju lite i alla fall. Ska försöka komma ihåg att ta båda, men jag har kommit av mig i det där tablettätandet sen min första burk tog slut för 20 veckor sen.
 
 

Shopping på stan

Efter återbesöket på nagelsalongen idag (de blev solid blå med strasstenar, ska fixa bild) tog jag en runda på stan i Vänersborg. Är ju inte alltför ofta man är där. Skulle ha lite presentpapper då J snart fyller år. Även mamma, men "tjejigt" papper har jag redan hemma.
 
 
Sprang även in på Lindex en sväng och fick ögonen på en söt grå klänning i manchester. Fick bli den och en matchande body samt strumpbyxor till. Planen är att det ska bäras på en julmiddag på Liseberg senare i höst med hans pappa, eller om det blir på den med hans mamma och plastpappa. Fast jag hinner säkert hitta annat innan dess. Men det är så sjukt svårt att hålla sig när man hittar nåt som man bara typ... dreglar över när man ser det. ;)

Färdiga! Eller...?

Efter dagens IKEA-besök är vi nu klara med bebisinköpen! Skönt!! Ett babynest och en babymonitor är på väg hem från Tradera som vi väntar på, men annars behöver vi inte köpa nåt mer. Så.... vad ska man göra i en månad nu när man väntar på bebisen då? Ja ni, bra fråga! Har ju liksom alltid funnits lite att planera och så vidare, men nu känns det som om det tog totalstopp helt plötsligt, haha. Vill fortfarande ha lite förvaringskorgar att ställa under skötbordet så det ska jag titta på vet jag!
 
 
Idag blev det bland annat ett skötbord och en matta till barnrummet, så nu ser det inte så ekande tomt ut som det gjorde tidigare. Izza var ju tvungen till att inspektera när allting var på plats sen med. Förutom detta blev det lite textiler till spjälsängen som fattades (extra lakan och örngott, torklappar i frotté och ett madrasskydd), samt en madrass och en bäddmadrass till spjälsängen.
 
Redo för bebis var ordet! Nu kan hon titta ut när hon vill! ♥

Njutarhelg

Igår festade vi till det rejält här på kvällen. Fredag, solen sken - såklart grillat! Mums!
 
 
Idag ska vi på kräftskiva. Jag äter inte skaldjur alls, såvida de inte är friterade (haha), så för mig blir det grillat idag igen. Men jag klagar inte! Den kotletten vi hittade i början av sommaren, färdigmarinerad, är så sjukt god! Kom på nu att jag inte tagit ut dem ur frysen, smaaaart verkligen, så får gå ner och göra det och sen kanske köra dem på upptining lite i micron innan vi åker så de bara är att slänga på grillen direkt när vi kommer fram. Ska även fixa iordning lite mer sallad att ha till. Orkar verkligen inte fixa med potatisgratäng, kommer bli så galet mätt ändå!

Magen vecka 34+4

 

Panik efter Hensvik spjälsäng

Häromdagen fick jag hem den nya IKEA-katalogen i brevlådan. Bläddrade direkt till barnsakerna då jag ville kolla ifall den spjälsängen vi tittat på fanns med eller inte. Den börjar nämligen ta slut på alla varuhus så jag började få lite lätt panik över om vi skulle tvingas kolla på en annan.
Jodå, den var allt kvar - men 100 kr dyrare!! Så nu vet jag varför den håller på att ta slut! Det är samma visa som med några lådor vi skulle ha för en eller två månader sen - de byter artikelnummer och/eller ändrar priset på den och då kan det inte finnas några exemplar kvar i butikerna att sälja. Det är lite ruttet, men så tjänar man ju pengar.
 
Så mamma var helt toksnäll och förde över pengar så att J kunde stanna i Göteborg och springa in efter en säng på rasten. De hade 9 st kvar totalt på de två varuhusen - enligt lagerstatus. När J kom dit hade den bara en på det varuhuset, snacka om tur!! Hade vi väntat hade vi inte fått tag på nån alls!
Vi monterade upp den igår redan för att trälukten förhoppningsvis ska hinna försvinna, och på söndag åker vi till Uddevalla och fixar madrasserna och skötbordet som vi ska ha också. Sen vågar jag säga att vi är redo för bebis faktiskt, då jag idag ska åka och handla och då köpa lite blöjor och mjölkersättning som också fattas.
 
Ersättning säger många, inklusive de allra flesta barnmorskorna, är onödigt att köpa förrän man märker att amningen inte fungerar. Men ska man då ha ett hungrigt barn istället? Nja, knappast!! Bättre att ha lite hemma så att man kan klara sig nån dag ifall att.

Vecka 35 (34+1)

Nu har jag kommit så långt att om förlossningen drar igång gör de ingenting för att stoppa den. Oj, gäller att vara beredd på allt från och med nu då! Journalen är det ordning på, förlossningsbrevet är skrivet och väskan är packad med bebiskläder i alla fall. Alltid en början.
 
Värken jag hade i slutet av förra veckan och under helgen har gett med sig. Vet inte vad det kan ha varit riktigt. Barnmorskan trodde på fixering och/eller förarbete till förlossningen. D.v.s. bäckenbottensupplösning - kroppen breddar och mjukar upp sig lite till för att den lilla varelsen ska komma ut. Efter helgen har jag även fått känn på kraftigare sammandragningar/lätta förvärkar så det är nog så att kroppen har börjat jobba.
Annars gör brösten ont, svider och ömmar. De läcker och jag har fått börja använda amningsinlägg och amningsbh då det blir fläckar i bhn samt att de vanliga började sitta obekvämt.
 
Igår var vi ju på vår första träff med föräldragruppen. Ursäkta, men vad fan var det för jävla skit egentligen? Inga övningar, filmer eller annat som kan vara bra att ha inför förlossningen, bara massa prat och information som man kan läsa sig till på egen hand. Det kändes mer som en tvåtimmars fika med en barnmorska och andra som ska bli föräldrar i ungefär samma veva (+ - nån månad).
Vi hade sett fram emot att få göra andningsövningar, få tips om amning och annat som kan vara nyttigt när man ska få sitt första barn och verkligen inte har någon större koll på nånting. Men nej, ingenting sådant alls. Vi var där igår och ska gå nästa vecka i hopp om att smärtlindringen tas upp då (mest för att jag har koll hos barnmorskan precis innan och säkert inte hinner smita därifrån) men sen tror jag inte att vi kommer gå på de två sista.
Okej, jättebra att träffa andra som är i samma situation men kommer inte umgås med dem alls efteråt ändå eftersom jag faktiskt har personer i min bekantskap som ska ha barn med, samt som redan har små. Nej, jag är jättebesviken och det är J med. Men nästa gång också.
 
Nu ska jag gå ner och ta ut någon mat ur frysen, sen kanske åka iväg till tappen och hämta samt lämna paket. Det tog en vecka att skicka paketet men en dag för det att komma fram. Var ju så man började fundera på om det hade glömts bort nästan!

6 veckor kvar

Tiden går fort, men ändå långsamt. De senaste dagarna har det gått riktigt långsamt.
Mensvärken har fortsatt, och har även gått över till värk i korsryggen och ned i ljumskarna stundvis. Detta kan vara två saker - öppningen har börjat, eller fixeringen pågår. Jag hoppas på det senare såklart. Har avvaktat hela helgen men ska ringa barnmorskan idag, när som helst faktiskt, och höra vad hon säger.
Det känns som om det vore fixering på grund av trycket. Har ätit nyligen och nu börjar värken komma igång igen. Igår gick den över med en lång dusch och sen kände jag ingenting förrän jag ätit några timmar senare igen. Men det är ju alltid bäst att ringa och rådfråga i alla fall.
 
På grund av värken jag haft hela helgen fick jag skrivet ett förlossningsbrev igår som jag lade i journalen som ska med till förlossningen, samt packade ned lite bebiskläder i det som ska vara förlossningsväskan när det väl är dags. Ska lägga ned min morgonrock samt ett ombyte kläder till mig där i med så det också är klart. Man vet ju aldrig, det kan ju hända saker när som helst nu egentligen. Eller ja, man ska väl vara förberedd på det i alla fall!
 
Imorgon är det vecka 35 (34+0). Då ska vi på vår första träff av fyra med föräldragruppen. Väldigt sent tycker jag!! J tycker det ska bli supertråkigt, jag vet inte vad jag ska tycka. Men måste ju gå på det känns det som. J har ju fått ledigt och allt så.

Vill inte vara med längre

Idag har jag en deppdag känns det som. Magen värkte i morse och jag hade lite mensvärk. Hade jag även i onsdags. Gillar inte det alls i nuläget. Hoppas att det är livmodern som växer lite för fort bara, eller lilla damen som grejar med någonting, så det inte är annat på gång.
 
Har inte gjort någonting idag. Ingen ork eller motivation till det. Det enda jag faktiskt gjort var att tömma torktumlaren och vika ihop de små bäddseten där i, samt bädda i vagnen. Sen satte jag mig på golvet och grinade i två timmar. För ingenting. Är inte mig själv idag - trött och nere och vill inte vara med längre alls. Hoppas det är vädret som stör mig bara.
 
Bäddat och klart i vagnen. Muminpåslakan och söt nallekanin :)
I botten Emmaljungas lyxmadrass, frottélakan och lakan.

Fixar för fullt

Jag går här hemma och grejar för fullt. Har börjat tvätta upp alla bebisprylar - kläder, sängkläder o.s.v. Tror jag struntar i filtarna och handdukarna, det ska nog gå bra ändå. Men just kläder och sängkläder känns viktiga att tvätta.
 
Det är rätt så mysigt faktiskt att slänga in maskin efter maskin och sen få vika ihop det när det torkat. När allt är tvättat ska jag packa lite i förlossningsväskan, och kanske klarar jag inte av att låta bli att bädda i vagnen heller. När den ändå står där med en filt hängandes över sig så inte katten ska lägga sig i den kan den lika gärna vara bäddad och klar för en tidig oktoberpromenad! :)
 
I förrgår sökte jag även föräldrapenning. Hoppas det inte ska krångla nu! Vore bra om det gick lika smidigt som allt annat jag fixat hos Försäkringskassan, så jag bara kan ringa chefen och säga hur det kommer se ut ett tag framöver.
 
Annars - längtar till förlossning och förlossningens slut! Som en tok!

Shoppingfynd från GeKås

3 gula påsar blev det med saker till bebisen och hemmet.
 
Nappar, nappflaska, flaskborste, tavelram för 4 foton, handdukar åt oss, lampskärmar, amningsbh, örngott, amningsinlägg, bröstvårtssalva, mammaleggings, strumpor, hårfärg...
 
... våtservetter, babyolja, babyduschcreme, nagelvårdskit, plädar, snuttis, handduk, skallra/tuggleksak, bilspegel, bäddset, plastad frotté, leggings, pyjamas, bodies, strumpbyxor...
 
Även en skötbädd, blöjhink och stor badbalja med sittinsats följde med. Nu har jag nog inte fått räknat upp allting, men vi slutade på 3007 kr på detta besöket. MYCKET nöjda ska jag tala om! Alla bebisprylar gick på runt 1800 kr, vilket vi aldrig hade kommit i närheten av här hemma. Resterande belopp blev det vi köpte till hemmet och oss själva.

Vecka 34 (33+0)

7 veckor kvar igår. Nedräkningen är i full gång som sagt! Dagar orkar jag inte hålla reda på ännu, måste till och med in i appen i telefonen för att hålla koll på det, men veckor är betydligt lättare.
 
Idag var det ett besök hos barnmorskan igen. Varannan vecka ligger besöken nu. Sen besöket för två veckor sen har jag gått upp 1,1 kg (nu +9,7 totalt sen plusset i januari) och magen blivit 3 cm större. Lillfröken låg och sov i magen när hon skulle kolla hjärtljuden för de var lite lägre än tidigare, 130 mot 150 annars. Jag brukar ha tider på eftermiddagarna och då är hon alltid vaken i magen, men på förmiddagarna, som idag, så sover hon oftast. Det buffar och drar i magen så hon är som hon brukar i alla fall.
 
Sen fick jag veta att hon faktiskt inte är fixerad ännu. Det trodde jag ju för två veckor sen, men har själv funderat lite på det sen dess. Det har ju blivit så stönigt att röra sig och det hugger till nedtill ofta, och de säger att när de är fixerade ska man knappt märka av det. Så hon rör runt med huvud och händer nedtill och får mig att vika mig lite ett tag till. ;)
 
Mina ben och fötter har börjat svullna upp för ingenting, och göra ont dessutom. För en stund sen fick J hjälpa mig på med stödstrumporna, måste börja använda dem nu igen tror jag, för jag kunde inte få på dem själv med min stora mage. Hur sjutton klarar sig de som är ensamma och gravida? Heder till dem alltså!!
 
Har även börjat tvätta upp allting nu. Hittills bara hunnit köra en maskin av ungefär fyrahundra (känns det som). Så det tar väl mig mer eller mindre hela veckan att få tvättat allt eftersom jag är lite småpetig med att vissa färger inte ska tvättas med andra och så vidare. Var även hos mamma idag och rotade igenom en stoor säck med gamla kläder. Hittade en oanvänd overall, ett set med byxa, tröja och mössa samt en sparkdräkt och en stickad kofta. Ska tvätta upp det med och se om det är något som blir använt sen.
 
Har haft en del att göra så har inte hunnit uppdatera om GeKås ännu! Ska försöka imorgon under dagen ifall jag inte har besök. Kommer ett fikabesök på förmiddagen och kanske får ett lite senare också så får se vad jag hinner med. Fyndade massor i alla fall och ska försöka få med allting!
 
Nu blir det en film här innan vi ska sova. Jag är helt slut!

Gekås i Ullared och revy på Vallarna i Falkenberg

Klockan är nu 08:00. Vi är ett gäng på 6 tokiga personer som nu har köat utanför GeKås i Ullared en stund. De öppnar NU och det är dags att gå in och shoppa. Vi hoppas hitta allt vi behöver och har skrivit upp till vår lilla bebis, så håll tummarna att det inte är för utplockat!
 
När vi är klara på GeKås bär det av till Vallarna i Falkenberg. Eller ja, revyn börjar 15:30 och innan det ska vi hinna äta. Hoppas vi är klara till det! Jag hoppas på god kinamat inne i Falkenberg som vi brukar äta!
 
 

Lillans garderob

I veckan har jag gått över lillfrökens garderob från topp till tå. Bodys, byxor, strumpor, klänningar, koftor, bäddset med mera. Den är välsorterad efter storlek både i korgarna och på stången högst upp. Längst ned ligger just nu bäddset, täcken, kuddar med mera. Imorgon bär det av till Ullared och jag tror att inköpslistan är klar och komplett nu. Kommer säkert alltid på något mer på plats, eller hittar mer än man tänkt men så brukar det ju vara!
 
 

Magbild vecka 32+2

 
Behöver jag säga att jag börjar känna mig som ett hus nu? Stor, otymplig, tung. Magen värker på grund av tyngden och jag får ofta försöka hålla emot den lite när vi är ute och går.
Att ta sig ur sängen eller ta på sig strumpor är världens gymnastikpass numera. J får dra upp mig ur soffan om jag sitter bekvämt där, annars måste jag lägga mig ner och rulla ur soffan. Samma sak med sängen, men han jobbar ju så jag får vackert rulla mig ur där.
 
Så trött på att vara gravid! Vill ha ut bebisen nu!
 

Vecka 33 (32+0)

Lugn dag, lugn vecka. Lite lätt rastlös faktiskt. Men ändå såå skönt att vara hemma och inte jobba! Känner mig som en helt annan människa med riktig vila nu!
 
Igår var det ett besök på nagelsalongen. Efter 5 väldigt långa veckor var det äntligen dags. Naglarna var på tok för långa, utväxten hemsk och alla utom 3 hade släppt och var på väg att lossna helt. Fy så de såg ut! Nu är de nya och fina igen, underbart! Den här gången är det dessutom bara mina egna naglar som har fått ett lager gelé och färg på sig, och inte någon extra förlängning, känns ännu bättre!
 
 
Igår var jag snabb på att ta kontakt med min konsult hos Partylite för att boka in ett party i slutet av månaden. Fick nys om att den nya katalogen kommer om cirka 2 veckor nämligen och det är alltid bra att vara bland de första som har ett party då - fler som är intresserade av att komma och oftast fler som köper.
Jag hittade Partylites engelska katalog häromdagen på nätet så har redan hunnit tjuvkika lite. Hittade såklart mycket fint och några nya dofter på ljusen som jag måste prova. Sortimentet kan skilja sig en del från engelska till svenska katalogen, men har ett litet hum i alla fall.
 
Har ett roligt paket med nya, fina gardiner att hämta inne i stan nu med. Attans att jag inte ska någonstans förrän imorrn eftermiddag. Är rätt så onödigt att dra ut bilen från garaget bara för att åka och hämta paketet. Lite för långt för min tjockismage att ta den 50-minuters promenaden in till stan och sen tillbaka igen bärandes på paketet.

Sista spurten

Vågar mig på att säga att jag är inne på den absolut sista spurten i graviditeten nu. Idag är det exakt 8 veckor kvar. 2 månader. Det är ingenting!! Ibland när jag tänker på det får jag nästan ett nervöst sammanbrott. Samtidigt som det är spännande då det är nytt alltihop.
 
Planerna för denna veckan är väldigt lugna. Är rätt mycket hästledig, 5 av 7 dagar till och med. De planer jag har är nagelsalongen idag, äntligen, ev. Liseberg på lördag förmiddag och självklart GeKås i Ullared på söndag. Hoppas veckan går fort, längtat till Ullared hur länge som helst nu!
 
Innan jag hugger tag i min dagsplanering - dammsuga, diska och vika tvätt - så ska jag sätta mig och vakna till liv med lite datorspel. Måste väl vara tillåtet nu när man är långledig?

Smart shopping

Vilken lång dag det blev ute med mamma igår! Hela kroppen värkte på mig när jag kom hem på kvällen. Blev först ett antal timmar på IKEA där jag kom hem med bland annat två tavelhyllor och tre fotoramar till ultraljudsbilderna. Vi har ju fem bilder men det blir ju för mycket om man ska sätta upp allihopa. Eventuellt, och verkligen eventuellt, köper vi en tavelhylla och två ramar till och sätter i vårt rum med. Det jag köpte igår hamnade på en vägg i barnrummet nu.
 
 
 
Efter IKEA tog vi även en sväng i de andra butikerna på köpcentrat. Hittade mycket fina bebiskläder, blev lite förvånad på en butik faktiskt, men jag köpte ingenting. Den 11e ska vi till Ullared och när det är så nära nu så är det bara idiotiskt att köpa på sig en massa nytt. Jag fick i alla fall köpt mig en gosig huvtröja i en härlig rosa färg (älskar rosa) på rean för typ en minimal peng så det får jag vara nöjd med! Ett tag efter magen är borta kanske jag kan stänga den, haha...

26/7 - 2013 <3

 

Mer bebiskläder!

Igår var jag hos mamma en sväng, bara lite socialt umgänge och planering inför dagen. Vi ska till IKEA idag och strosa runt. Mamma ville dit och kika och jag som är helt ledig från både jobb och häst kan ju lika gärna åka med, har typ inget bättre för mig ändå liksom.
 
Fick lite kläder av mamma igår då! En pyjamas, body och ett par byxor. Man tackar! :) Listan på vad som ska köpas i Ullared krymper hela tiden nu, haha. Pyjamasen är så fräck, för på rumpan bak står det "Stinky" - haha!
 
 

Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0