Storlek 74

Lilltjejen börjar bli stor och det är dags att köpa stora storlekar till henne. Ännu passar storlek 68 men om en månad är det storlek 74 som gäller, i alla fall om hon växer som hon har gjort det sista nu - 3 cm på en månad!
 
Jag gick loss på KappAhl lite igår när vi var ute då jag hade massa rabatter där. Mamma gick loss på H&M där hon hade massa rabatter. Eller ja, jag fick välja själv. Mycket basic blev det med bodys och tights, men även en fin huvtröja och ett set med t-shirt och leggings. På Åhléns sprang mamma på en jacka som hon var tvungen att köpa, helt tokig i den var hon verkligen. (Jag vet att du läser! *blink*)
 
Nu sitter jag och väntar på att Vera ska vakna. Hon har sovit i 2,5 timme snart. Trött tjej! Men så var hon uppe länge igår också, helt tokigt pigg verkligen! När hon vaknar ska hon få smaka på lite ny mat - grönsaker och kyckling. Måste testa lite nytt och inte bara hålla oss till majs och potatis, även om det är favoriten hitills.
 
Lite nytt och fint från KappAhl i härliga vårfärger!

Dopplanering

Igår på eftermiddagen var vi i kyrkan där vi ska ha dopet på lördag. Vi träffade prästen och de andra två paren som ska döpa sina barn. Deras två söner var bara 3 månader gamla, så himla små jämfört med Vera som är 5 månader! Vad mycket som händer på de två månaderna, som man faktiskt inte märker förrän man ser det direkt på som vi gjorde igår! Prästen gick igenom dopet, visade kyrkan och vi fick titta på psalmer som skulle vara med under cermonin. Varsin fick vi välja, och jag tror det kommer bli fint.
 
Idag ska jag och mamma ta en tur ner till Frölunda Torg i Göteborg och spana runt. Som vanligt är ekonomin snål som attan men ska titta på lite saker till dopet. Innan hon kommer ska jag hinna få Veras mössa torr i torktumlaren (den måste vara hur gammal som helst för ibland är den gott seg med att få det torrt) och vika lite tvätt.
 
Vera fick smaka på lite mannagrynsgröt i morse. Först var hon väldigt skeptiskt och ville nästan inte öppna munnen, men hon gjorde det ändå och efter några skedar var det gott. Som vanligt fick hon lite efterrätt i form av katrinplommonpuré och sen lite ersättning på det då jag inte vill dra in ett helt mål direkt. Ska se om jag får med mig lite mat till henne att ge henne ute, eller om jag ska strunta i det idag när hon fått gröt och bara ge henne ersättning när vi är ute. Är väl enklast så kanske!
 
Och katten står här och skriker. Hon slutade löpa för en vecka sen... fan om hon börjar löpa nu igen. Det kan ju gå en månad mellan gångerna i alla fall, inte en vecka bara.

<3





BVC och 5-månaders sprutan

Idag har vi varit på BVC igen. Senast var i mitten på januari typ tror jag. Allting flyter på fint så behöver inte vara där så ofta. Ersättningen funkar, barnmaten funkar, sömnen funkar. Glad bebis utan problem helt enkelt.
 
Nu är Vera 5 månader och idag var det dags för 5- månaders sprutan. I båda de små benen igen. Stackars barn, men det är ju för hennes bästa. Sprutan var såklart hemsk att få och hon blev alldeles förfärad, men det gick snabbt över idag. Det var inte värre än de två gångerna hon slagit i nästippen i soffbordet när hon prompt ska stå upp och hålla i bordskanten, samtidigt som hon prompt ska gunga sig själv så hårt hon kan framåt. Trots att man håller i henne så gör hon det så snabbt att man inte har en chans att reagera innan hon har slagit i bordet. Unge!
 
Förutom sprutan fick jag lite mer information om barnmat och gröt, och att vi nu sakta kunde börja byta ut lite ersättning mot mer mat - eftersom det fungerat så bra med magen och hon gillar mat. Så redan idag fick hon massa mat och så drog jag ned ersättningen med hälften på det målet. Lika nöjd och glad var hon för det! Någon dag ska jag prova på att ge henne lite gröt, ska bara komma ihåg det!
Vägdes och mättes gjorde hon med, nu står hon på 66 cm och 8330 g med ett huvudmått på 44 cm. Inte konstigt kläderna börjar bli försmå i storlek 68 och att vi fick köpa en ny mössa häromdagen! Stor tjej nu!

Mycket i tankebanorna

Usch vad mitt humör går upp och ned. Hemskt! Nu verkar det vara på väg uppåt igen, kan ju hoppas att det stannar så och inte dalar nedåt igen. Psykiskt illamående är skit verkligen. Hoppas det är så enkelt som barnmorskan trodde, så man slipper ta i med det hårda kavalleriet.
 
Nu sitter jag hos mamma med en slinghätta på huvudet och en massa färg på slingorna. Lite mörkare slingor blir det så att jag får lite nyans på håret. Mitt hår mår verkligen skit. Vet inte om det är det klassiska "tappa-håret-efter-förlossningen"-syndromet som drabbat mig eller om det är för att jag är mer än halvt sönderstressad inombords... men något är ju fel när man drar loss hur mycket hår som helst bara genom att borsta det, och när man känner hur stora tussar rinner längs kroppen när man duschar. Bläk!
 
Nästa helg är det dags för dop! Så i veckan ska vi till kyrkan och träffa prästen samt de andra två paren vars barn ska döpas. Eftersom jag valt en stor kyrka, där jag själv döptes, så blir det väl så antar jag. Hade jag valt en mindre kyrka hade vi säkert fått en egen cermoni. För min del gör det ingenting, bara jag får den tiden jag ska ha.
Ska även ge mig ut på jakt efter fina papptallrikar och muggar till dopet. Det finns en affär på Frölunda Torg som är lite kul med sådana saker så ska åka dit i veckan och hoppas på att de har någonting. Kanske spana på någonting till mig att ha på mig på dopet också?!

Gult är favoriten


Chokladkaka

Ost

Ögonen blir enormt stora, hela hon låser sig och släpper inte fokuset för nåt. Helt tokig!

Förkylningarna går runt

Förkyld, förkyld, förkyld. Halsont och nästäppa hittills men det känns som om det blir värre. Tur det kom denna veckan och inte nästa, vill vara frisk på Veras dop helgen nästa vecka! Hoppas inte hon blir smittad! Hoppas hon tar sprutan på måndag lika bra som förra sprutan - helt utan biverkningar. J var förkyld förra veckan, givetvis smittades jag.
 
Idag skiner solen ute och det är molnfritt. Var ute på en långpromenad förut och det var så härligt i solen. Vera somnade i vagnen snabbt och allt jag hörde när jag gick var fågelkvitter. Underbart! mer sådana här dagar! Som sommarmänniska behövs det! Vinterdepressioner är inte kul i längden!
 
Nu är det dags att börja med maten, rota lite i frysen och se vad man hittar för någonting. Sen blir det en slappareftermiddag när J kommer hem. Totalt. Jag känner mig helt färdig och orkar nog inte lyfta ett finger till idag sen!

Duktig



Vi tränar hårt

Och det ger resultat! Länge nu har hon gett antydningar om att sitta, eller egentligen alltid. Men betydligt mer det sista nu. Och igår satt hon själv (såklart låg pappa bredvid redo ifall hon skulle tippa över åt nåt håll) en bra stund i soffan, och försökte greppa tag i märket på pappas tröja. Greppa tag i betyder just nu slå, men det är på gång det med för oftast bara hon greppar det hon ser.



Wehoo!

Härligt med helg som varit. Hade ganska mycket stallabstinens när jag inte varit där på en vecka så jag njöt av att kunna åka dit utan barn och fixa allt i lugn och ro och sen rida en sväng. Idag har vi varit ute och mockat bara, lilla hästen får förtjäna lite vila i sin igångsättningsperiod också.
 
Idag har jag hittat bilnyckeln. Wohoo! Den låg på gräsmattan precis som jag trodde, på ett ställe där jag letat en miljard gånger känns det som. Måste ju ha puttat undan den när jag rört i snön för att försöka hitta den. Nu har vi en sprillans ny nyckel och den gamla får vi ha här hemma som reserv ifall nåt händer med den nya. Ska komma ihåg att köpa nyckelband till dem nån gång. För tillfället sitter nyckeln på min nyckelknippa, men det är besvärligt tycker jag när jag ska ha ut och in bilen i garaget. Måste ju dra ur nyckeln då eftersom garagenyckeln sitter på nyckelknippan.
 
Jag är trött. Har sovit massor men är helt galet trött ändå. Har äntligen fått Vera att somna i sin säng också, hon låg i sitt gym och gnällde trött men kunde inte somna. Hoppas hon sover en stund i sängen nu! Ska nog lägga mig på soffan och hoppas få en liten stunds vila jag med!

Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0