Mer krångel

Utöver nyckelproblemet med bilen så har vi hormonella problem här hemma. Jag fungerar inte på p-piller längre, de gör mig alldeles nipprig och konstig. Humörsvängningarna är värre än under graviditeterna, blödningarna är helt uppåt väggarna och gud vet vad. Barnmorskan anser jag ska försöka en månad till, men gör jag det har vi ingen relation kvar. Så vi har beslutat att ge upp dem och hitta andra alternativ som fungerar utan att jag blir konstig. Dessvärre är dem ju grymt begränsade, till ett alternativ bara, så jag tänkte göra som en hel del andra och använda ägglossningstester som skydd. Låter ju simpelt faktiskt. Testar några dagar kring förväntad ägglossning och ger tusan i att roa sig några dagar där. Vips, ingen ny graviditet. Värt ett försök!
 
Idag hoppas jag att det ska komma sådana tester på posten, det borde det då de skickades igår. Hoppas också på ett annat paket, en present som jag ska sitta och greja med lite innan jag ger bort den. Man får planera i tid när man har en liten att passa på hela dagarna.
 
Undrar om vi får tillbaka vår bil idag så jag kan gå på LindaMaries ljusparty ikväll?

Krångel mest hela tiden

Ja, i fredags råkade vi ut för ett missöde med att tappa nyckel i snön. Inte vilken nyckel som helst, utan bilnyckeln. Det rör sig inte om många meter som den kan ligga på, kanske 10 på sin höjd, men vi hittar den inte. Nu har det dessutom kommit mer snö och plogbilen har varit framme, så chanserna att hitta den har ju minskat rejält.
Dagen efter så var vi och beställde en ny nyckel, för ynka 2000 kr inkl. programmering. Fy, skitdyrt! Bilen är i alla fall bärgad till verkstad nu, tänk att assistansförsäkringen faktiskt gjorde lite nytta för en gångs skull, och vi väntar på att nyckeln ska komma så att vi kan få tillbaka vår bil.

Ingen päls kvar

Lämnade in katten hos veterinären idag, hennes päls var så tovig att jag inte kunde reda ut den längre.

In gick en hårig katt, ut kom en naken katt. Fy vad liten hon blev, fanns ju knappt nån katt under all päls!



Bloppis av barnkläder

Allting är använt men i bra skick om ingenting annat anges.
Jag samfraktar vid köp av fler varor.
Lämna en kommentar om vilka plagg som önskas. Först till kvarn.
 
 
1. Prickig omlottbody stl. 56. 30 kr + frakt.
2. Omlottbody med nallar stl. 56. 20 kr + frakt
 
3. Body med rynk och blommönster stl. 56. 30 kr + frakt
4. Vit body med spetsdetaljer stl. 62. 30 kr + frakt
 
5. Prickig body med spetsdetaljer och knappar fram stl. 62. 30 kr + frakt
6. Body med krage och spets vid ärmslut stl. 62. 30 kr + frakt
 
7. Omlottbody med tryck fram stl. 62. 20 kr + frakt
8. Body med spets vid halsen stl. 62. 30 kr + frakt
 
9. Prickiga byxor stl. 56. 30 kr + frakt
10. Orangea jeans med fickor fram o bak stl. 56. 30 kr + frakt
 
11. Grå, prickig klänning med rosett fram stl. 56. 50 kr + frakt
12. Stickad klänning med fina detaljer stl. 62. 50 kr + frakt

4 månader

Idag är vår lilla ängel 4 månader gammal. Gud vad tiden går fort!
 
Häromdagen upptäckte jag att hon började försöka vända på sig från rygg till mage. Stånkade och stönade när hon låg i vår säng medan jag tog fram det jag skulle ha med på en promenad. Igår var det samma sak, men då kom hon nästan runt. Hon hamnade på sidan hela tiden, och en gång höll hon på att gå hela vägen runt men när hon slappnade av så trillade hon tillbaka till rygg igen. Hon hade ena handen i munnen hela tiden och vägrade ta ut den. Gjorde jag det så stoppade hon tillbaka den lika fort. Hade hon haft den fri hade det gått lättare för henne, men det är ju någonting hon måste upptäcka själv.
 
 

Vinterpromenad 6,6 km

CHECK!! Kallt, men uppfriskande. Min varma choklad smakade helt otroligt gott när jag kom hem för en stund sen.



Mycket jobb och planering

Idag har lilla ängeln sprattlat och väsnats som bara den här hemma. Pruttljuden med munnen där allt dreggel flyger överallt är nästan det roligaste att göra numera.

Medan hon har lekt så har jag arbetat. Med dopet. Nu så är inbjudningarna färdiga och vi ska bara hitta till en postlåda och få iväg dem. Ska nog hitta nån på min promenad imorgon.


Full planering

Lilltjejen tar en liten tupplur i sin babysitter och mamman får lite tid till att kolla på dopinbjudningar. Ringde till kyrkan idag och fick bokat en tid för dop så nu är det dags att boka föreningslokalen, planera mat/fika samt fixa inbjudningskort och få iväg dem så snart som möjligt. Funderar på om jag ska köpa kort i affären eller om jag ska beställa. Enklast är ju att köpa något i affären, och sen beställa tack-korten istället - det är ju dem man behåller och inte inbjudan. Finns mycket fint har jag sett så det är svårt!
 
Här i veckan har det kommit 3-4 dm snö. Idag yr det ännu mer snö, så frågan är hur mycket det kommer idag. Vi har som tur är redan hunnit med att vara i stallet och mockat till Lady så nu väntar vi bara på att J ska komma hem från jobbet så vi kan fredagsmysa.
 
Nu ska jag se om jag vågar mig på att ta en dusch medan lilltjejen sover. Hon kan ju inte mer än att vakna, men i babysittern brukar hon sitta rätt nöjt oavsett.

Något nytt

Snö, snö och snö. Massor med snö! Det snöar som tusan här nu och det ska fortsätta hela dagen. Jag är sådär lagom intresserad av att packa på Vera kläder och åka ut till stallet för att mocka. Inte det minsta faktiskt. Väntar på att en maskin med schabrak och grimmor ska gå klart, och att lillskruttan ska vakna från sin förmiddagslur (som just nu redan är längre än den brukar). När det är gjort ska jag ta mig en seriös funderare till på om jag ska åka nu på förmiddagen eller om jag ska vänta tills J kommer hem från jobbet. Har jag tur får han sluta tidigare pga. dåligt med arbeten.
 
I eftermiddag ska jag snabbt leta mig in på Rusta på Överby. Tänkte köpa hårfärg, för det har de billigt där nu. Vill gå från mitt blekta blonda till något brunt. Nackdelen är ju att det kan bli hur som helst när det är blekt, men tror att om man köper färg med mycket röda toner i så kan det gå bra, och blir det för rött får man lägga i en brunare färg efteråt. Hur som helst, jag ska inte vara blond mycket längre. Jag är sugen på nåt nytt! Snälla mamma har sagt att hon kan hjälpa mig när hon är ledig, så det kommer bli toppen.

Vintern kom till slut

Idag vaknad vi upp till vitt på marken. Snön har kommit, och kylan med den. Det verkar som att den ska stanna i åtminstone en vecka, så det får man väl tacka för - även om det känns som om det hade kunnat kvitta eftersom man vill ha vår nu.
 
Hur är det med er alla och era bebisar?? Jag har knappt varit inne. J har ju varit ledig och hästen har varit dålig så det har varit sista prioritet att sätta sig vid datorn. Just nu passar jag på en snabbis medan J är med Vera hos farmor och farfar. De åker tydligen pulka! Tur de hade en bebispulka och att Vera faktiskt kan sitta om hon bara har något att luta sig mot.
 
 
Imorgon börjar J jobba igen och vi återgår till vardagen. Mamma och pappa har varit uppe hos pappas syster i Rovaniemi i helgen då hon fyllt jämt så vi har haft deras bil. Mycket skönt med två bilar måste jag säga! Tyvärr tillåter inte ekonomin det riktigt just nu men annars hade vi ju haft det. Dock är det ju sällan vi behöver två bilar så varför vi ska ha två vet jag inte, haha.
 
Nu ska jag sätta igång med att vika lite tvätt och annat småröj. Sen kommer resten av familjen hem med middagen - lövbiff och starkt kryddade pommes. Mums!!

Nytt år

Hoppas alla har haft det härligt i jul och fått fira in det nya året på bästa sätt. Själv hade jag jouren i stallet så jag började min dag redan kl. 06:00 när klockan ringde. Sen blev det ingen sömn förrän närmare 02 när vi kom hem efter nyårsfirandet, men det har vi tagit igen idag allihopa.

Jag hade ett bra inlägg i huvudet men tappade det nånstans på vägen. Eller så är det för att det är lite jobbigt att sitta och skriva på en surfplatta och inte datorn. Får avrunda här redan och hoppas på bättre inlägg snart igen.

Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0