Lyxigt i regnrusket

Idag regnar det. Inte kul, men vi har lite att fixa med inomhus så det passade egentligen bra. J spacklar fortfarande i barnrummet. Det tar lite tid, men det har blivit gjort lite varje dag. Rummet hade varit färdigt nu om det inte var för att vi var tvungna att riva tapeterna i halva rummet. Imorrn hoppas vi att vi ska få upp de nya tapeterna - det mesta i alla fall. Eller han rättare sagt, för jag närmar mig inte tapeter och lim. DET KOMMER BARA BLI BUBBLIGT!!! Jag ska i alla fall få pensla på färg bakom och runt elementet innan tapeterna sätts upp imorgon, så då har jag gjort någon nytta i alla fall, haha!
 
Bebis lever rövare i magen! Herregud! Sparkar, buffar och rullar runt! Knappt en lugn stund! Igår fick jag några sparkar ner mot bäckenet, och det gjorde ont! Första sparkarna där jag faktiskt ryckt till och fått dit handen för att hålla emot! Hon får sparka hur mycket hon vill, bara det inte gör ont! =P
 
Idag blir det lyxmat med marinerad lövbiff och till efterrätt glass och jordgubbar. Inte fel en sliten lördag. Och så kommer det strax en leverans med ljus från Partylite - inte heller fel!!
 
1/6 - 13 - Jag massmördar glassen.
Glömde ta ut den innan så den var stelfrusen!

Kan.Inte.Hålla.Mig.Till.Ullared.I.Augusti.

 

Vecka 27 (26+1)

Bebislängtan är fortfarande på topp! Vill ha ut henne nu, men inser ju att det bara skulle bli besvärligt då! Nedräkningen har ju i alla fall börjat - mindre än 100 dagar kvar!! :D
 
Idag är det regnrusk här. Som bäddat för att hålla sig inne! Givetvis är det denna dagen som jag ska ut till stallet så det är väl inte sådär kul, men har inte varit där på några dagar nu så får lite abstinens. Hade planerat att rida en tur då jag inte haft problem med värk eller sammandragningar på flera dagar nu, men så har jag värk idag bara för det. Så då blir det ingenting med den ridningen idag heller, typiskt nog.
 
Med barnrummet går det framåt. Stötte på hinder i form av luftbubblor under de gamla tapeterna så fick börja riva istället för att gå direkt på spacklingen. Lite typiskt men ska det bli rätt gjort så får man ju göra så. Förhoppningsvis står allt klart innan veckan är slut ändå!

Dags för renoveringen

Ja, igår var vi iväg och skulle fixa tapeter bland annat.. De tapeterna + bård som J hade kollat på fanns inte alls så vi kollade på annat. Jag hittade en bård som jag bara skulle ha i rummet helt enkelt så fick hitta en tapet som matchade den. J valde tapet, innan jag ens hann komma till tapeterna igen, och det blev en som matchade bården kalasbra!
 
 
Nästan gammelrosa tapet (ser verkligen helt annorlunda ut IRL) med bård med nallar kommer pryda väggarna i barnrummet inom kort! Att man inte ska måla färg på väggarna innan barnet kommit finns inte på kartan för J...

Förberedelser

Uppe tidigt. 05:30. Uppe lite väl tidigt. Men det sa jag till J redan igår när han tvingade mig i säng klockan 20. Han själv ligger fortfarande och sover. Det brukar vara så. ;)
 
Idag ska vi åka till Uddevalla en sväng. Först och främst till Bauhaus för tapeter till barnrummet (nu är det dags att göra iordning!) och vit färg till trappan, men ska tvinga in honom på IKEA för bland annat två taklampor och även tvinga honom att gå på rean och kika på bebiskläder. När vi ändå är där liksom! Annars kommer jag bara att göra det i veckan när han jobbar och då kommer han inte kunna hindra mig från att köpa nåt - som han i alla fall "har möjlighet till att göra" när han är med. ;)
 
Börjar bli lätt oroad för att jag börjar åka på Restless legs. Har några gånger vaknat och det bara kryper i benen på mig, så illa att jag inte kunnat ligga kvar i sängen. Så nu var jag lite hypokondriker och läste lite om det, och självfallet har jag både sömnproblem, kryp i benen och kalla ben. Men lite så är det väl alltid när man googlar symptom. Ska avvakta och se om det blir bättre, annars får jag ta upp det med min tillfälliga barnmorska om två veckor.
 
Nu blir det frukost! Bebismagen är som vanligt hungrig!

Magbild vecka 26

 Bilder från igår då jag var i 25+1.

Regelbundna kontroller

Besöket hos barnmorskan idag gick bra! Hon tyckte magen hade vuxit sen jag var där för 3 veckor sen. Det tycker inte jag, men det kan väl vara för att den inte växt så kaotiskt snabbt nu som den gjorde vecka 18-21 då jag kunde se skillnad från dag till dag nästan.
 
Magen blev mätt idag i alla fall, och jag hade ett SF-mått på 25 vilket var normalt och bra. Hjärtslagen låg stadigt på 150 slag per minut precis som förra gången och jag har gått upp 800 gram på tre veckor. Idag stod jag på 52,2 kg mot ca 48 den helg som jag plussade i januari - så det är jag nöjd med. Hoppas, hoppas att det inte kommer för många kilo den sista tiden som är kvar nu! Finns ju risk för det när hästen troligtvis ska säljas och jag kommer gå hemma på ledighet från och med augusti. Jag får helt enkelt börja promenera som tusan!
Nästa gång jag ska till barnmorkan för kontroller är återigen om 3 veckor, fast då har min barnmorska semester. Vet inte om jag gillar det! Men den jag ska gå till istället då är den som jag ska ha i föräldragruppen senare i sommar så det är samtidigt skönt att det inte blir för många nya människor som hanterar en.
 
Snart är det midsommar. Har ni några roliga planer? För min del blir det lika enkelt som vanligt - mat, umgänge och spel hos mamma och pappa med några från släkten på mammas sida. Lördag skulle det eventuellt bli en fixardag hemma och söndag ska vi tydligen till Bauhaus för att köpa färg och tapeter till barnrummet, men även IKEA igen för att bland annat införskaffa lite mer taklampor och annat smått som vi märker fattas här hemma. Jag säger ju aldrig nej till IKEA. ;)

Vecka 26 (25+0)

Jag har nog fortfarande inte hunnit repa mig sen förra veckans rännande fram och tillbaka med min systers student. Igår var första dagen sen... länge, som jag kände mig pigg. Idag är jag helt död igen. Känner mig hängig med lite huvudvärk och vill bara ligga i sängen hela dagen typ. Trodde jag skulle vara pigg då jag vaknade strax innan larmet inatt och var jättepigg, men med några timmars sömn efter jobbet försvann det direkt.
Antingen sitter det i sen förra veckan än, eller så håller jag på att bli sjuk, eller så är det för att det har varit väldigt mycket liv i magen de senaste dagarna nu. Det har varit ganska lugnt sen den 7/6 men i helgen började det ta fart där inne. I morse låg jag nästan och tittade på klockan för att se hur länge det skulle bökas runt - 30 minuter ungefär, lite mindre, fick jag det till innan det blev lugnt och jag kunde somna.
 
I söndags var Js mamma och styvpappa här på grillat. Blev en snabbvisit för just grillat bara för sen skulle de vidare innan någon butik på Överby stängde. Blev både marinerade kotletter med pommes samt korv med bröd. Till efterrätt grillade bananer med choklad i. Supergott och det fanns kvar en del så vi kunde grilla igår med. Det ska vara gott att leva. ;)
 
 
I söndags kom även mamma förbi med ett stort paket som hon beställt. Det innehöll en massa saker till vagnen och spjälsängen, som vi fortfarande inte köpt då det ska tapetseras först. Allting var med motiv av Tummenfiguren.
  • Spjälskydd
  • Bäddset till sängen
  • Lakan till sängen
  • Babyfilt
  • Kudde och täcke till vagnen
Jättesöta allihopa. J är ett stort fan av Tummen, när vi köpte vagnen skulle han bestämt ha en vagnleksak med Tummen samtidigt och den hänger redan på vagnen. Kommer nog bli både skallra och annat i sinom tid där med tror jag. ;)

Hösten 2013 - Newbie KappAhl

KappAhl har fått upp några pressreleaser på deras höstkollektioner. Jag kunde ju inte hålla mig borta utan var tvungen att kika på deras Newbie-kollektion. Bebiskläder kommer det ju bli en del framöver! Kortet kommer gå varmt på KappAhl vill jag lova!
 
Alla bilder är från KappAhl.com
 

Somrigt inför höstens födsel

Igår ramlade jag in på Lindex i centrala Vänersborg innan jag skulle möta upp min syster i plantaget innan intåget till Folkets hus för hennes studentbal. Hade kikat på hemsidan, och med hem följde lite nyheter i storlek 50.
 
Små söta byxor i en fin sommarfärg och ett set med body, shorts och solhatt.
 
Väldigt somrigt, men jag gillar den gröna färgen och den går att matcha med det mesta faktiskt. Shortsen tänker jag att lillfröken kan ha med ett par bra leggings under om man ska någonstans kanske, och solhatten... ja antingen får jag ge bort den eller så får den bli en inomhushatt ifall sommaren har gett med sig.
 
(Ska jag vara helt ärlig så var jag bara ute efter byxorna och bodyn med söta nyckelpigor på i setet, men kunde ju inte få bara bodyn tyvärr!)

Vecka 25 (24+2)

Jag har en tuff vecka. Min syster tar studenten (hurra hurra!) och det är mycket pill och fix runt omkring för att få ordning på allt. Har varit med henne och gjort hårförlängning, uppsättning och sminkning hittills - inför studentbalen som var igår. Sömnen ligger på absoluta minimum och jag är grinig och gråtfärdig av trötthet till och från.
 
Idag har jag dock en halv återhämtningsdag som jag känner varit extremt välbehövlig för att jag inte skulle gå in i väggen innan studenten som är imorgon. Har kunnat sova tills jag vaknat självmant, kollat på tv och nu hinner jag till och med surfa och blogga lite innan jag ska åka till stallet för att senare åka iväg till mamma och pappa igen för att hjälpa till med dukningen och dekorationerna inför imorgon.
 
När jag satt och kollade på tv för en stund sedan fick jag ett oerhört bebissug! Ville ha min bebis så jag kunde gå ut och gå med min fina vagn på stan och bara vara allmänt stolt för det lilla livet! Som ett gensvar började lilla skruttan sparka hej vilt i magen ♥ och den hoppade runt som en geléklump igen. Det är  väldigt kul att se faktiskt! Funderat på att filma det nån gång men jag orkar inte klippa i filmerna så det blir ju så långa klipp ifall hon väljer att ta en halv minuts paus helt plötsligt mellan sparkarna, vilket händer rätt ofta.
 
109 dagar kvar till BF, hoppas det går fort så jag får min lilla sak snart!! ♥

Vilohelg

I helgen är jag typ gräsänka. J jobbar extra, men har ändå varit ledig både torsdag och fredag så han hade sin helg då. Vi utnyttjade ju den väl med barnvagnsköp och IKEA, trots att jag hade fruktansvärt ont i magen båda dagarna, även om det var betydligt bättre igår. I torsdags ville jag vika mig dubbelt nästan ju. Idag har jag inte känt någonting men ska satsa på en vilodag ändå.
 
Om solen håller sig framme så ska jag dra ut en av stolarna till utemöbeln och lägga mig och sola lite om jag törs. Har ju full insyn från vägen utanför så är inte superkul att ligga där, även om det inte är så mycket rörelse förutom just bilar. Men jag vill ha sol, och bli brun! Den färgen jag fick på Mallorca har jag nog  börjat tappa så det är hög tid att bättra på den lite.
Barnmorskan rekommenderar inte att sola under graviditetetn på grund av att hormoner i kroppen kan ge bland annat pigmentfläckar. Men jag kan inte hålla mig undan, är ju soldyrkare! Solarium tänker jag undvika, men solen går bra.
 
Om inte solen vill hålla sig framme så har jag lite annat att småplocka med, men hade behövt åka och köpa lite krokar först då. Och det orkar jag inte göra idag. Orkar inte åka någonstans. Fast jag hade behövt titta på en present till kom jag på nu... fast nej, jag tar det imorrn när jag ändå faktiskt har ett annat ärende som jag måste fixa då.
 
 
Igår blev det återbesök på salongen och resultatet blev strålande fint med grönt glitter! Faktiskt lite roligare än det konstanta vita som jag alltid kört på tidigare när jag gjort förlängningar. Ska fortsätta med glitter tror jag, i lite olika roliga färger varje gång.
 
I övrigt har jag hört att prinsessa nummer två gifter sig idag. Har också hört att två kanaler skulle maratonsända hela dagen i och med detta men har inte sett någonting om det ännu... så när börjar dagen för dessa kanaler? Nåja, jag ska ändå inte titta då det inte gynnar mig på något sätt utan mer känns som ett jippo från kungafamiljen... men lycka till kan jag ju slänga ur mig i alla fall!

Kommentarer

När ni kommenterar - glöm inte skriva med en mailadress (den syns bara för mig) så får ni besked på mailen att jag svarat! Annars finns svaren att läsa under er kommentar på det inlägget ni kommenterade!
 
Försöker att alltid svara så kika alltid en gång till om ni vill läsa svaret! :)

Yippie!!

Glatt besked ifrån Försäkringskassan i onsdags - beviljad graviditetspenning för sökt period! Gud så skönt! Magen har redan nu börjat trycka på mot revbenen så att jag inte kan sitta normalt riktigt hela tiden, och det tar emot lite lätt när jag jobbar så hoppas de kommande två månaderna går fort! Eller att åtminstone magen håller sig i shack! Men det verkar långsökt när bebisen ska växa 1 cm i veckan och gå upp lite drygt 100 g i veckan. Men man får ju leva på hoppet. ;)
 
Igår hade jag helt sjuk växtvärk i magen. Kunde nästan se under dagen hur magen växte lite både åt sidan och framåt. Naveln blir mer och mer ett minne blott med, och J är inte så road av det. Speciellt inte utåtstående navlar av nån anledning. Men det räknar ju jag med att den gör inom kort, för tror inte den nöjer sig med att bara bli platt.
På grund av magen blev det mycket vila igår. Satt ner överallt - i barnaffären, mataffären och hemma. Blev inte mycket gjort alls. Hade Js bror och tjej på besök så grillade på eftermiddagen, vilket var gott!
 
Idag är planen att jag ska fixa mina naglar igen, utfyllnad denna gången. Sen var tanken IKEA om vi orkar, och ikväll blir det bio med brorsan, hans tjej och vår lillasyster. After Earth lät det som, och den ska nog vara bra. Det är ju Will Smith och det kan ju nästan inte gå fel med honom.
 
Nu får vi kila iväg, kl. 10 är jag bokad på salongen! Ha en toppendag, hoppas ni har klämdag de flesta av er så ni kan slappa hela helgen lång!

Vagnköp

Idag var vi och köpte vagn! Var från början tänkt att det skulle bli en Emmaljunga Mondial Duo Combi i vitt konstläder, dösnygg verkligen!! Och vi var helt inställda på att bara kolla modellen i butik och sen beställa en sådan också. Men när vi kom dit så kollade vi runt och kollade lite mer noga och då hittade vi denna istället. Var lite panik då vi hört att de går på semester på Emmaljunga typ när som helst och att vagnarna därför har lite längre leveranstid.
 
Emmaljunga Edge Duo Combi, förra årets modell, i svart tyg med rosa detaljer. Också hur fin som helst, Ett par tusenlappar billigare och fanns på lager att ta med hem direkt. Så javisst, vi körde på den!
 
 
Nu är jag supernöjd och längtar tills jag får börja använda den!

Vecka 24 (23+0)

Solen skiner och jag är supertrött. Igår var verkligen ett öde värre än döden nästan. Hade växtvärk i magen och bebis låg i framkant och tryckte ner mot skrevet, hade riktigt svårt för att jobba men pinade igenom det. Var så himla varmt igår också så blev extra trött av bara det. I stallet fick jag sätta mig i den svala sadelkammaren i en kvart innan jag kunde röra mig igen.
 
Veckan är lugn. Ledig dag på torsdag, ska bli superskönt! På fredag hoppas vi att skatten ska komma, då blir det barnvagnsköp! Har just nu hittat en begagnad som verkar superfin! Mycket billigare än en ny, och så länge den är just fin så är det inga problem för mig alls. Inte samma modell tror jag, men den är vit åtminstone! Så jag hoppas jag får svar på mitt mail och att vi sen kan få åka och kika på den under fredagen, ifall vi får skatten då, för under helgen jobbar J och då får jag antingen åka själv eller se om jag kan ta med mig någon annan.
Vi ska även ta ytterligare en tur till IKEA då vi behöver lampor, framförallt taklampor men även sänglampor och nån golvlampa. Sen får vi väl ha lite lekpengar också. ;)
 
Bebisen är superaktiv i magen. Det där med att de ska sova mer än vad det är vakna måste vara myt, för min buffar och har sig mest hela tiden tycker jag. Har känt 3 rejäla sparkar under några veckors tid nu totalt men annars är det mest buffar. Snurrar runt gör hon rätt gott också, buffarna är lite varstans varje dag.
 
Hoppas allt är bra med er alla och att allt går framåt med era magar! :)

Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0