Oopsie!

Igår var jag ute på stan en sväng på eftermiddagen. Letade nallar att hänga runt halsen på min syster när hon tar studenten och hittade två superbra - men svindyra. Fanns ju billigare, men de här nallarna var geniala till henne så de fick det bli!
Smög sen in på KappAhl en sväng också. Dumt gjort! Kom därifrån med sötaste klänningen och koftan, samt ett par fina byxor till! Ta 3 betala för 2 var ju genialt just då tyckte jag. Nu börjar det bli jobbigt ifall det är en pojk som tittar ut om 4 månader och inte en flicka. ;)
 
(Slog mig nu att det är exakt 4 månader till beräknad födsel idag!!)
 
 
Idag har jag lagt några minuter på att flytta alla bebiskläder från en stor GeKås-påse till garderoben där de ska ligga. Fick väldigtt bra överblick över vad som finns och vad man behöver köpa mer av. Behöver ju köpa massor fortfarande, men är en bit påväg i alla fall! Ullared är planerat i augusti ju, och då ska en lista med på vad som ska köpas!

Vecka 23 (22+1)

Trött idag. Igår var det hemskt vad trött jag var också, förmodligen på grund av värmen. Idag regnar det, vilket jag tycker är supermysigt av någon anledning, och är förmodligen inte lika varmt.
 
Hos barnmorskan i måndags gick det bra. Tog stickprov i fingret, värdena såg fortsatt bra ut, lyssnade på bebisens hjärta, hela 150 slag i minuten (!!), vägde mig (upp ca 2-3 kg sen i januari bara, nöjd med det) och blev inbokad i en föräldragrupp. Tjingeling vad det går nu! Två möten i augusti och två möten i september, spännande!
Fick mitt moderskapsintyg jag gått och väntat på, så igår fixade jag ut papper att skicka till försäkringskassan. I morse knep jag en underskrift av I på jobbet på papprena med så idag ska jag slänga dem på lådan och hoppas att jag blir beviljad graviditetspenningen. I så fall ska jag bara jobba 2 månader till drygt och sen får jag vara hemma och vila och bara vara sista tiden på sommaren innan beräknad förlossning.
 
Planerna för dagen är inte många. Småplocka i huset lite och i eftermiddag åka till stallet. Ska även ringa och säga upp en massa abonnemang som jag heelt glömt bort att göra. Som exempelvis Radiotjänst, Trollhättan Energi och Telia. Skit också typ! Hoppas de stänger av snabbt.
 
Sitter även och kollar på barnvagnar på Blocket. Det är dåligt med fina vagnar tycker jag! Revor i suffletten på mer eller mindre alla, missfärgningar eller så finns de alldeles för långt bort. Har inget emot en begagnad vagn, för att spara pengar, men då får den vara hel och fin. Några revor eller skavanker vill jag inte ha!!
Läser att skattepengarna börjar delas ut 7 juni, det vill säga nästa fredag. Hoppas vi får in våra då så vi kan åka och beställa en barnvagn direkt. Vill ha det gjort nu, vet inte hur lång tid det tar innan man får den.

Försöker komma in i vardagen igen

Vilken dag, är helt slut! Har ändå inte gjort någonting tycker jag, men det är det där att gå upp mitt i natten första gången på drygt en vecka som sätter sina spår. Skulle kunna stupa i säng och sova hela eftermiddagen nu känns det som!
 
Har varit och visat min lägenhet vid lunchtid idag. Verkar som om den tyvärr inte har blivit uthyrd ännu. Väntar på att en kille till ska höra av sig om en stund för att kolla på den. Sen hoppas jag att någon får den! Han som kollade på den tidigare idag var intresserad i alla fall så uthyrd måste den bli nu!
När jag visat lägenheten förut tog jag en sväng till Överby. Skulle leta efter studentpresent till min syster och köpa SodaStream-dricka till J. Studentpresent hittade jag i alla fall, så nu får vi nog panta burkar resten av månaden haha! Nä, skämt åsido - men en present måste hon ju ha! Nu fattas det bara en nalle eller två att hänga runt halsen också och sen är det klart. Skönt att slippa tänka på det sen!
 
I eftermiddag ska jag till barnmorskan. Första gången på typ 10 veckor. Hoppas kontrollerna kommer lite tätare nu med. Undrar om hon ska göra något kul idag? Jag hoppas i alla fall att hon ska lyssna på hjärtat (bebisens. inte mitt), mäta magen och ta lite blodprover. Vet även att jag ska göra ett urinprov som jag inte gjorde förra gången, så har redan nu börjat hålla mig nästan.
 
Nu ska jag ner och få i mig något att äta. Glömt att ta ut köttfärs ur frysen så kan inte ordna det förrän senare när vi kommer hem. Får bli en macka eller två nu, rostat tror jag! Mums!

Benetton Baby

 
 
Hur sött på en skala? Jackan var ju tokbäst! 19,95 euro bara (drygt 170 kr)!

Åter på hemmaplan

Skönt med semester! Skönare att komma hem igen! En vecka räcke mer än väl för att ladda batterierna lite! Nu är det åter till vardagen igen. Och imorgon arbete. Det saknar man väl minst!!
 
Bebisen lever rövare i magen. Väckte mig inatt efter 2 med en massa buffar så det var ju bara att ligga och vänta på att buffarna skulle ta slut. En halvtimme tog det, sen kunde jag somna om igen. Hela veckan på Mallorca har det buffat som tusan hela tiden tycker jag. Magen studsar som en geléklump om man tittar på den, haha! Buffarna har börjat kännas utanpå magen också, och varje gång säger jag till J men då slutar det buffa direkt! Typiskt som jag vet inte vad!
 
Vädret har varit helt okej där nere! 20-24 grader varje dag och mestadels sol. Måndag och tisdag var det mulet samt lite regn, men annars har det varit toppen! Åkte på en liten feberdänga natten till torsdag men blev bra igen till fredag, eller mycket bättre i alla fall för jag går fortfarande och hostar lite, har slem i halsen och är lite lätt tät i näsan men febern är i alla fall borta.
Var väldigt skönt att inte komma hem till trist och grått väder, utan istället var det sol och varmt. Gör ju chocken från land till land lite mindre. Idag ser det ut att bli toppenväder och det ska jag fira med en uteritt på Lady nu på förmiddagen. Ska väl socialisera mig lite med J först innan jag åker bara, trots att jag gjort det hela veckan. ;)
 
Senare idag ska jag ut med min bror och jaga en Mors dag-present till mamma och därefter blir det grillat hos mamma och pappa. Ikväll ska jag hem till Bingolotto, hoppas på storvinst nu! ;)

Vecka 22 (21+3)



Tjockis på Mallorca!

Shopping





Ny väska för 35 euro, 300 kronor, och en supersöt tee i storlek 56 för 5,95 euro, ca 50 kr.

Ska tillbaka till butiken där vi köpte teen för de hade en så söt kofta där med som jag känner att jag vill ha. butiken finns i Sverige också men har inte sett den på flera år så passar på när den finns på gångavstånd från hotellet här.

Allt klart!

Veckan har gått åt till förberedelser inför resan. Främst igår. Då packade vi väskorna så de är klara, eller i princip i alla fall. Ikväll ska hygienartiklar ned bara och sen är de helt klara. Kläder, skor, pass, pengqar, sjukförsäkringskort o.s.v. är med. Även mina illamåendetabletter jag fick för 10 veckor sen men inte har behövt använda. Min barnmorska tyckte jag skulle ta en innan flyget går då de ska ha lugnande effekt tydligen (hur är det möjligt när det är koffein i dem?) eftersom jag inte har flugit förut. Men får se hur jag känner, kanske är hur lugn som helst. Jag ska ha en godispåse med mig och det fungerar alltid att äta när man är nervös, haha.
 
Att vi packade redan igår och inte idag beror på att vi ska på bio idag. J säger att han går upp i varv inför en resa, precis som med barn och julafton ungfär, så då tänkte jag att han kan behöva lite annat att göra på kvällen. Massa godis och två timmar med Iron Man blir bra, sen kan jag få åka hem och duscha och sova medan han... ja, försöker varva ner och kanske sova innan klockan ringer klockan 2 inatt.
 
Planer för dagen är att köra min bil (ute från verkstaden efter 5 månader bara) till en som ev. ville köpa den. Har jag tur får jag 2500 kr för den i alla fall! Sen ska jag till stallet, en sväng till Överby och jag ska försöka hinna köra katten till mamma, men troligtvis får någon hämta henne här på morgonen imorgon när denna någon lämnat oss på flygplatsen i Göteborg.
 
En annan förberedelse igår var att göra en nagelförlängning. Har haft tiden bokad hur länge som helst och är supernöjd med resultatet! Snyggaste fingrarna på Mallorca kommer jag ha! ;)
 

V. 21 (20+0)

 
"Shit" var allt jag kunde tänka när jag såg mig själv i spegeln! Har inte fått flyttat min stora spegel till huset ännu så har inte kunnat kolla hur jag ser ut ordentligt. My god, magen har verkligen växt lite varje dag och flyttat sig uppåt till naveln - precis som jag tyckt att den gjort bara genom att se den ovanifrån.
 
Veckan har börjat lugnt. Igår gjorde jag inte mycket. Idag har jag varit med mamma i lägenheten och städat. Absolut inte mycket kvar och det är så himla skönt. Har städat, slängt skräp och fixat i drygt 4 timmar idag och mina höfter mördar mig nu verkligen. Ingenting mer blir gjort idag, är så trött att jag faktiskt hade kunnat somna på fläcken. Men ska allt hinna med lite tv och mat innan det är läggdags för min del.
 
Imorgon blir det rätt lugnt. Ska visa lägenheten för en kille på förmiddagen så får ställa klockan. Sen åka till stallet och förhoppningsvis ha ork i höfterna till att rida en stund. Får se hur det ser ut då men hoppas höfterna lugnat ner sig till imorgon igen.

Back to normal?

I några veckor nu har jag känt mig som vanligt. Det vill säga innan graviditeten. Pigg, glad.. ja, allt. Magen värker inte, fast den växer lite varje dag ser det ut som. Lite, lite, lite verkligen, men jag märker skillnad.
 
Det jag känner av nu är väldigt lätt foglossning, fast jag vet inte om jag ska dra strecket så långt som dit. Känner av lite sveda och värk när jag överansträngt mig lite, eller när jag jobbar och ska ut på min 5 minuters promenad efter lite mer än halva distriktet.
 
Hunger har kommit nu i dagarna också. Lillan äter alldeles för mycket mat, inte konstigt att hon växer för mycket! Vi åt mat vid 18-tiden förut, och en stund innan 20 var jag hungrig igen. Så det är dags att gå ner och ta fram smörgås nu. J bara skrattar åt mig - "Du är ju hungrig hela tiden!". Och min mamma säger likadant! Ja, vadå då? Jag är gravid, jag får faktiskt äta! ;)
 
Riktigt mörkt och grått väder idag. Energin har verkligen inte varit på topp. Inte fått gjort så mycket hemma, men ibland får man ha sådana dagar med. Har i alla fall fått upp lite bröte på några hyllor i klädkammaren, bytt sängkläder och (förhoppningsvis) lärt mig hur tvättmaskinen fungerar. Hatar att komma till nya maskiner där man får gissa sig fram på hur de fungerar i början. Saknar mina maskiner vid lägenheten, haha.
 
Nu blir det kvällsmat och sen tror jag att jag ska lägga mig i sängen. Ladda för arbetspass 2/5 denna veckan. På lördag morgon drar vi till Mallorca - hur skönt ska inte det bli då??!! =D

Nu är det bara nedförsbacke kvar!

Sommarfint

Fina glas jag ska ha i mitt köksskåp! Det stod med på listan när vi var på IKEA i torsdags, men de fanns inte överhuvudtaget i Uddevalla. Väldigt synd! De är superfina!
 
Ska se om jag kan få J att stanna på nåt IKEA i Göteborg när han jobbar/jobbat i veckan och köpa hem 12 stycken. För 9 kr styck är de verkligen fina att ha om man får hem lite folk!
 

Effektiva

Oj vad mycket vi fick gjort på vår lediga dag igår!
Vi var på nyöppnade IKEA Uddevalla och slösade över 1500 kr på saker till lägenheten. Ny servis, gardinstänger, sopkärl, glas, krukor o växter till några fönster o.s.v.. Tog bara det mest "akuta" nu o så får vi köpa mer allt eftersom. När vi kom hem kom jag på flera saker vi skulle köpt som behövdes men får skriva ner dem på en lista på kylen till nästa gång. Hemma fick vi även upp allting direkt också. Lika bra så det inte blir stående.Sen gick J ut och skrapade mossa från entrétaket samt tvättade det medan jag fortsatte småpilla inomhus.
 
Idag har ingenting blivit gjort ännu. J är ledig och jag har jobbat på morgonen. Vaknade för trekvart sen bara, sov hur gott som helst. Vet inte riktigt vad J ska hitta på idag, men jag ska till stallet en tur och sen åka förbi lägenheten igen och få ordning på det allra sista, så är det bara städningen kvar sen.
 

Lillskruttan i magen

Barnmorskan som gjorde ultraljudet trodde på flicka då ingenting syntes mellan benen. Min magkänsla har sagt flicka i flera veckor, så nu går vi lite på flicka faktiskt! :)
 

V. 20 (19+0)

Ja, den sista veckan här gick ju väldigt fort. Praktiskt taget flög förbi, haha!
Justerar så jag hamnar enligt nya BF-datumet, bara för att jag enkelt ska hänga med barnmorskan sen på kommande träffar. Ska justera den fina bebisen till vänster här med.
 
Dagen bjuder på sol i mängder. Herregud vad fnt det är ute! Jag ska åka till stallet en sväng på nu dagen o mocka och fixa, då Lady är lite halt bak så hon får vila till S har skott henne i slutet av veckan.
Sen ska jag förbi lägenheten och kolla så det verkligen var imorgon jag har bokat upp tvättstugan där. Har massor med hästprylar jag ska passa på att tvätta upp medan jag är där och plockar i den skiten som är kvar och börjar städa lite. Har man rätt till tvättstugan fortfarande kan man ju lika gärna passa på! Ska se om jag kan få med så mycket som möjligt som jag kan bära själv därifrån också.
 
Hemma igen sen så ska jag duscha och börja småplocka lite till i bröten vi har. Kanske vara duktig och fixa lite mat också till J kommer hem. "Nåt med köttfärs" sa han igår. Favoriten är lasagne så får väl bli det trots att jag inte är överförtjust i det.

V. 19 (18+0)

Eller? 
 
Idag på morgonen har vi varit på vårt rutinultraljud på NÄL. Bebisen har växt så det knakar nästan, shit vad stor den blivit!! Fick ett nytt beräknat förlossningsdatum. På KUBen vi gjorde stämde datumet ungefär, nu har bebisen vuxit ifrån med 6 dagar. Så har gått från 6 oktober till 30 september. 15 cm från huvudets topp ner till rumpan och 225 g fick hon ut vikten till. Hur sjutton klarade hon det med bara en scanner på magen? :D
 
Så enligt de nya beräkningarna är det 18+6 idag, inte 18+0 som jag vill att det ska vara enligt mina beräkningar. 18+6 finns det egentligen inte en möjlighet till att det ska vara, men.... nu är ju bebisen så stor så det är väl så ändå. Vet inte om jag ska justera informationen i mina appar samt den fina bebismätaren på vänstra sidan här nu direkt eller avvakta? Enligt nya beräkningar är det vecka 20 imorrn då redan! 
 
Kön fick vi veta! Även om hon flera gånger påpekade att hon inte var säker! Så kul! Dock nämner jag inte det här riktigt än då jag vill berätta det personligen för ex. familjen först. Däremot så känner jag mig tvärsäker efter min magkänsla och dagens ultraljud så jag tror på det! 
 
I helgen har vi flyttat. Flyttat och flyttat. Och jag har även haft stalljour. En riktigt tung helg, men samtidigt skönt att få det gjort. Jag har haft så ont i höfterna på eftermiddagarna att jag velat gråta. I sängen har jag knappt kunnat röra mig på kvällarna. INTE ALLS BRA! Har funderingar på att ringa min barnmorska sedan och berätta det, är nog viktigt. Men egentligen vill jag se om det släpper. Kommer jag ihåg det så ska jag ringa på telefontiden sen.
 
Det ser ut som ett bombnedslag här men vi börjar vänja oss ändå. Huset är skitfint och fräscht, och trivs redan riktigt bra. Sömnen hoppas jag kommer tillbaka när man vant sig lite mer. Fick hit katten igår kväll också. Det kommer väl ta ett litet tag för henne att slå sig tillrätta, men tror det hjälper mycket att vi fått upp hennes saker redan. Klösträd, filtarna hon sover på, maten, lådan, leksaker osv. Hon har redan ätit en påse mat sen igår och varit på lådan några gånger så det tar jag som ett väldigt bra tecken. Fast hon går runt och piper en del, och jag gör väl misstaget att faktiskt prata med henne när hon gör det. Nu ligger hon i mitt knä här medan jag försöker ta igen lite förlorad internettid. Sjukt vad beroende man är!!
 
Om en stund, när jag orkar ta mig upp ur soffan, ska jag leta rätt på mina mattor och sen börja plocka i mina kläder så jag får in dem i min garderob. Den är stor, men kommer bli full tror jag, haha. Tur att Js är halvfull bara. ;)

Behöver lära mig att ta det lugnt

Nu är det mycket aktivitet i magen. Har läst att just nu är det bebisens mest aktiva period, och det känns verkligen! Känner hur det bubblar/puffar till i livmodern minst en gång varje dag nu. Härligt att kunna känna att det lever där inne nu redan!
Måttet runt magen har säkert ökat med 1 centimeter sen igår också, känner mig sjukt stor idag jämfört med igår! Till och med grannen sa att det syntes skillnad mot igår, innan jag hann säga nåt, så då måste det ju vara sant!
 
Gick upp 6:30 idag, morgonpigg som sjutton verkligen, så idag har jag rotat i förrådet, packat lådor, varit på banken och fixat betalningen på radhuset och fått nycklarna till det samt hämtat bilen på verkstaden. Sen försökte jag få tag på min chef utan resultat, för att säga att bilen är klar och jag kan börja jobba igen. Men är jag inte lite dum då, kan ju se till att vara ledig de två dagarna som är kvar och börja jobba på måndag igen när det är så mycket som händer nu.
 
Nu är jag i alla fall helt slut! Tog paus vid 18-tiden när magen började värka rejält, och nu känner jag inte för att fortsätta mer idag heller utan tänkte ta det lugnt framför en film med lite gott att tugga på. Har jag tur har jag lite chips kvar, annars får jag tugga på frukt, haha!

Snabbt men långsamt

Det går långsamt framåt. Riktigt långsamt. Lite för långsamt. För fy så tråkigt det är att flyttpacka. Alltså, det finns inget tråkigare. Samtidigt så vet jag att om jag slänger ihop lådorna snabbt så är det ju klart sen, och det roliga är ju faktiskt att packa upp sen. Lite på söndag kanske när man har paus i jouren och lite på måndag för att sen fortsätta lite varje dag i veckan som kommer.
 
Igår var vi iväg på en spelkväll hos N o K. Massa tv-spel hela kvällen. Jag fattade ingenting men lyckades ändå klara mig rätt bra. Höll på att vinna också ett tag, och min gubbe ville ju inte ens svänga när jag svängde med kontrollen!
 
Idag har jag och J varit på Överby en snabb sväng. Vi kom fram till att vi inte hade några kastruller till nya spisen, det är tvunget att vara magnetiska kastruller och stekpannor då det är en induktionshäll, så det fick vi leta efter idag. Jag provade mina med en kylskåpsmagnet och den enda som var magnetisk var min traktörpanna. Vi hittade presentkort på Cervera och väl där hittade vi ett set med kastruller för 799 som vi tog till att börja med utan att behöva lägga till någonting nästan. Så det var skönt.
 
När jag kom hem blev jag så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna. Sovit hela natten, har inte vaknat mer än 2-3 gånger så tycker det är konstigt. Men det är väl en sån dag idag. Var skönt att lägga sig på sängen och sova två timmar. Nu är det full fart på programmen på tv, och efter det ska jag laga mat och rota fram lite flyttkartonger. Helgen närmar sig fort!

Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0