T(r)ipp T(r)app

Vera fick en fin, ny Tripp Trapp-stol från STOKKE av mormor och morfar i julklapp. Hon var ju tvungen att provsitta den nu på morgonen så att jag fick se hur långt tid det är kvar innan hon kunde sitta i den själv. Men jag fick bli överaskad för hon kunde redan sitta i den och titta runt. Huvudet är väl liiiiite tungt ännu men hon är så duktig för hon klarar att lyfta det igen och titta runt på något nytt på annat ställe.
 
 
 

God Jul!!





Julstök



Igår var J ledig så vi passade på att åka ut och titta på julklappar då. J var dock rastlös som vanligt så jag fick åka ut idag ändå för att titta på de få som var kvar. Är väldigt glad att vi var ute igår ändå däremot för idag hade det inte gått att gå där ute med vagnen.

När jag hade gått där några timmar i "lugn och ro" och tittat, och bara hade en julklapp kvar att köpa, fick jag psykbryt på mig själv över att jag inte hittade någonting. Så jag tog en liten paus och åkte till stallet och fixade allting där samt släppte Lady i ridhuset så hon fick ladda ur lite.
Sen orkade jag ta mig en snabb runda till och då hittade jag en bra julklapp.

Första sprutan

Igår var det dags för ett nytt besök på BVC. Som vanligt med vikt och längdkontroll men det var också dags för första vaccinationssprutan.
J var helt övertygad om att hon inte skulle bry sig eftersom hon inte brydde sig när de stack henne i huvudet på BB. Jag var däremot helt övertygad om att hon skulle bli jätteledsen - och det blev hon också. Helt otröstlig i flera minuter, så hemskt var det. Sen ändrades gråten när jag la henne i vagnen för att få på overallen och då var hon bara arg. Det tog bara några meters gående med vagnen innan hon somnade och sen vaknade hon inte på flera timmar.

Jag blev förvarnad om lite gnäll på kvällen (det blev mycket gnäll) och även att lite feber ev. skulle dyka upp. Vi får se om den gör det, och om den är kvar till helgen i så fall. Vi ska ut och knö med alla människor i julhandeln på lördag men om lillan har feber får vi dela upp oss så en av oss får vara hemma.



Julfint



Egentid?

Vad hände med snön egentligen? Det som var så mysigt på andra advent med massa snö och minusgrader, nu är allt borta. Julkänslan infinner sig inte riktigt när det inte är vitt och kallt ute.

Idag har jag fått massor gjort hemma - städat, vikt tvätt, startat flera maskiner, småplockat. Har haft dessa planer med städning och så vidare sen i måndags, men en klängig bebis har satt stopp för allting. Idag är hon sig själv igen, har kunnat leka i sitt babygym utan att jag sitter och pratar med henne och har till och med somnat i soffan nu. Både måndag och tisdag har hon varit vaken i princip hela dagen, (jag räknar inte en timmes uppdelad sömn på 14 timmar som att sova) och somnat sent, så har inte fått gjort någonting nästan.

I eftermiddag när J kommer hem, vilket jag hoppas är ganska snart, så ska jag åka ut en sväng. Utan bebis. För det känns som att jag behöver det efter de här två dagarna när hon klängt på mig som en liten apa. Och nej, man är faktiskt inte en usel förälder för att man tycker så. Jag ska passa på att åka till Överby och köpa lite kläder till lillfisen, kanske kika på julklapp till J med. Ska även handla mat och senare ska jag åka till Vänersborg och hämta ut biljetter till Hobbit som jag har bokat. Har sedan länge planerat barnvakt med mamma och pappa denna helgen som kommer just på grund av att vi vill gå och se Hobbit.

Ingen utekatt här inte...



... för längre ut i snön än såhär gick hon inte innan hon ville in igen.

Stormen Sven drog förbi

Vilket busväder det har varit igår! Det regnade hela dagen, åt alla håll verkligen.
 
Vi började dagen med ett besök på BVC - lillskruttan väger nu 5864 g och är 59,5 cm lång. 10,5 vecka gammal. Vad hon växer! Ser många skillnader på henne till sättet också. Hon flinar och pratar massor men har även börjat försöka skratta lite. Nån gång då och då, verkligen inte hela tiden, men man hör att det är försök till skratt. Huvudet går det fortfarande lite trögt med, men hon kan lyfta det och vändra på huvudet fram och tillbaka, men hon blir snabbt trött.
Läste någonstans att de ska kunna hålla huvudet uppe vid 2 månaders ålder. Lite stressande att läsa sånt, men man får tänka att alla är olika. Sen vet jag med att hon är faktiskt lite lat och bekväm av sig med.
 
Förra fredagen var vi i Ullared. Fick äntligen köpt ett babygym, och det älskar hon! Hon vill inte vara någon annanstans än där känns det som. Ligger och tittar på leksakerna och pratar som tusan hela tiden. En av leksakerna brukar vi ta loss och sätta runt handleden på henne, för den skallrar och det är himla kul! En av leksakerna som sitter på gymmet låter lite som en hundleksak, och den låter för himla roligt också. Hon storflinar varje gång man klämmer på den så att den låter. Lilla sötan!
 
Idag ligger det snö på backen. Mysigt faktiskt! Jag ska alldeles snart bege mig ut till stallet för att mocka. Ikväll ska jag ha ett ljusparty så måste hem och fixa med alla prylar och fikan. Ska nog släppa av Vera hos mormor lite snabbt medan jag åker till stallet så hon slipper vara med ute i blåsten. Behöver även åka till Överby snabbt och köpa lite småprylar som vi glömde handla igår så det är skönt att kunna passa på utan bebis.

Första julen

Vera är ju lite liten för att kunna fira jul i år, bara tre månader då. Men såklart ska hon ju få en julklapp ändå av oss, och av släkten får hon nog massor!
 
Känns konstigt att skriva "från mamma och pappa" på etiketten!
 

Första advent



Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0