Blivit sämst på det här nu...

Gud vad dålig jag har blivit på att lämna lite avtryck här i bloggen nu det sista. Vädret är tråkigt och jag vill bara sitta i soffan och kolla på film. En duktig, sovande bebis gör det så mycket lättare att bara bli liggandes där också!
 
Vi mår bra här i alla fall, Vera är lite snorig bak i näsan ännu men har inte haft feber eller nedsatt allmäntillstånd alls så det är toppen. Igår var vi på BVC för andra gången och hon växer så det knakar och ökar på sig bra i vikt. Sköterskan sa också att det inte är någon fara med lite snor i näsan och att det inte betyder att hon åkt på nåt dumt. Snor är väl dessutom kroppens sätt att göra sig av med bakterierna, om de nu väl har kommit in?
 
Igår kom jag äntligen ihåg att ringa barnmorskemottagningen för att boka in en efterkontroll också. På tiden typ! Egentligen vet jag inte om jag behöver göra en med tanke på att jag klarade förlossningen utan anmärkning nedtill, men kan vara skönt att få en liten koll ändå. Dessutom få ut recept på p-piller igen! Inga mer barn än på ett litet tag här! Det som gjorde att jag kom ihåg det igår var att jag hade lite ont i mina äggstockar, eller livmodern. Vet inte om det är ägglossningen som kommer igång nu redan, fullt möjligt är det ju faktiskt, eller om det var något annat.
 
Det regnar och regnar, man får ingen lust till någonting. Jag borde åka ut till stallet, får se om Vera tycker det är en bra idé att göra det idag på dagen eller om jag ska få åka ut i eftermiddag när J kommer hem från jobbet. Det är snart matdags här, så fort hon vaknar till liv (herre min gud vad hon sover vissa stunder!), och om hon behagar att somna igen efter maten så är det läge för stallet, annars får det bli senare idag. Tills hon vaknar nu ska jag se om jag kanske inte kan få startat en maskin tvätt, bytt sängkläder och kanske påbörja diskberget.

ÄNTLIGEN!!



Snorig



Lilla Vera har snor i näsan. Eller är tät i näsan. Ingen feber eller andra besvär, stör sig bara av snoret när hon sover men det är nog så jobbigt! Imorgon ska jag köpa näsdroppar och/eller en nässug o se hur det funkar.

Stora tjejen

När Vera föddes vägde hon 3618 gram och var 48 cm lång. På BB gick hon ner nästan 10 % av sin födelsevikt då de pantade barnmorskorna vägrade inse att hon inte ville amma, så det tog mer än en och en halv dag innan vi fick ersättning till henne.
 
Igår på BVC vägde hon 4180 gram och var 52 cm lång, så ho har ju växt som tusan på 3,5 vecka. Förra veckan vägde hon 3890 gram på tisdagen när det var "hembesök" så hon går upp kanonfint också. Lilla tjejen! ♥
 
 
 

Besök på BVC

I förra veckan skulle en barnmorska komma hit för att väga och mäta Vera samt ge mig lite allmän information som skulle vara nyttig. Hon var ju dock så himla allergisk mot just katter så hon vågade inte ens stå i dörren, så det blev inte så mycket gjort. Jag fick en våg med mig in som jag fick väga Vera på själv och sen fick jag lägga Vera och gå ut för att få den informationen som hon skulle ge mig.
 
I eftermiddag har jag en tid på BVC inne i stan, troligtvis för att väga ännu en gång men också mäta henne för att se hur mycket hon växt sen hon föddes. Hon ser ju mycket större ut så hon borde växt en del och förhoppningsvis gått upp i vikt precis som hon hade gjort så himla bra i förra veckan.

Nossans ljusfestival

Ja, i lördags var vi som sagt iväg till Grästorp och Nossans ljusfestival. Har aldrig varit där tidigare så var lite nyfiken, plus att vi behövde lite sysselsättning. Varken jag eller J är av den sorten som kan sitta hemma för mycket numera utan vi måste ut och göra saker.
 
 
Ljusen var jättefina, även om jag tyckte det var alldeles för lite! Helt sjukt mycket folk, ingen med något som helst vett i skallen. Jag som hade barnvagn skulle akta mig för alla - gå upp för kanter med vagnen för att de skulle slippa när de bara hade kunnat lyfta på benet lite extra istället. Till slut tröttnade jag helt och mer eller mindre lät dem gå in i vagnen om det skulle bli så. Några idioter trängde sig förbi och gick in preciiis framför vagnen så jag körde såklart på dem och fick en sur blick. Men hallå?! Mongolida varelse - gå inte in precis framför vagnen då! Suck. Jag borde egentligen gnällt på dem men orkade inte.
 
Man blir alltid så fin när man blir fotad med blixt i mörkret...

Premiärtur på hästryggen

Igår var jag i stallet ett par timmar. Fick äntligen tagit den där premiärturen på hästryggen som jag velat göra hur länge som helst - U N D E R B A R T. Fyra och en halv månads uppehåll har satt sina spår i kroppen - tog en skrittur på 45 minuter kanske bara och idag har jag vansinnigt ont i kroppen. Men det är det värt!
 
 

3 veckor

Tiden går fort! Idag är lilla tjejen redan 3 veckor gammal!
 
Skönaste sovstilen någonsin?

Vinterförberedelser, höstmarknad och ljusfestival

Härligt väder denna lördag! Solen skiner och luften är frisk. Var lite kyligt tidigt i förmiddags men så fort solen tittade fram blev det skönare att vara ute.
 
Inatt tog J nattpasset på Vera så jag fick sova lite. Och som jag har sovit sen! Inte vaknat en enda gång på hela natten, helt underbart. Känner mig som en ny människa! För även om jag haft tur att Vera somnat på nätterna efter maten hela veckan så tar det ju fortfarande på kroppen att bara sova 2-3 timmar åt gången innan man måste upp igen.
 
I förmiddags var vi ute och grejade i trädgården. Sopade löv, rensade ogräs, slängde vissna blommor och tog in utemöblerna. Nu är trädgården redo för vintern här! Ska nog köpa lite mer ljung bara nån dag för att fylla ut lite, ser så himla bart ut nu. Fast det är nog en vanesak också!
För några timmar sen var vi inne i stan en sväng också då det är höstmarknad där idag. Som vanligt var det ingenting att ha, marknaden i Vänersborg om två veckor är mycket bättre! Dit ska vi definitivt ta oss med, och har såklart köpt lotter till VHC:s billotteri så hoppas på en bilvinst i år (trots att det är en Volvo)!
 
Ikväll är planen att vi ska åka till Nossans ljusfestival i Grästorp. Vi får se om vi orkar bara, haha. Men det är sista dagen idag och det ska vara väldigt fint så vi ska nog leta oss dit. Får ta en powernap nu medan lillskruttan fortfarande sover så vi laddar våra batterier lite.

Mysdag

Tisdag idag, och vädret är allt annat än underbart. Hade tänkt ta en liten promenad bort till Netto då vi behöver lite bröd och mjölk (och godis!!), men har inte någon lust att gå ut och gå när det småregnar hela tiden. Tar nog en tur in till Överby efter stallet i eftermiddag och handlar lite lätt istället.
 
Nu sitter jag och kollar på Mysteriet på Greveholm med katten och Vera intill mig. På varsin sida för Izza är lite reserverad mot Vera, haha. Väntar också på en barnmorska från BVC som ska komma och väga Vera bland annat. Nackdelen är att hon tydligen är superallergisk mot just katter så hon kan inte gå in i huset. Vet inte hur hon har planerat att väga Vera då, för det får hon inte göra utomhus. Inte med Vera utan kläder i vart fall.

Premiären!

Idag ska jag till stallet. Äntligen typ! Har varit väldigt skönt att inte behöva åka dit de här två veckorna efter förlossningen, samtidigt som jag har lite abstinens när jag inte varit där. Om inte J åker med så tror jag att jag även ska ta mig en liten premiärtur på hästryggen, första sen i slutet på maj när vi kommit hem från Mallorcaresan.
 
 

Morgonpruttar och tecknat

Sitter i soffan med lilla Vera. Hon har fått sin frukost- stor i magen och dricker 50 ml nu. Nu ligger hon och småpruttar i soffan framför Disneydags så det får bli ett blöjbyte inom kort. Är det nåt vi har lärt oss så är det att inte byta för fort när hon går igång, för då får vi göra det igen efter några minuter, haha.



När smälter man det?

Livet som föräldrar leker. Eller ja, det är väldigt mycket passupp ju såklart och än har man inte riktigt kommit in i det. Vågar inte lämna det lilla livet ensamt för att diska eller röja ens, trots att man vet att hon kan inte ta sig någonstans när hon ligger nedbäddad mellan kuddarna i soffan eller sängen. Det är väl en vanesak. Idag ska vi i alla fall försöka - vi ska dammsuga, diska ordentligt, byta sängkläder och smågreja när hon har somnat. Sen tar vi en promenad så vi får lite luft och avslutar dagen med tacos och godis i soffan.
 
Nästa vecka ska J börja jobba igen. Hur ska jag klara mig hemma hela dagarna ensam?? Lite svårt att få grepp om det att jag blir själv med den lilla varelsen 5 dagar i veckan.
 
Nä, nu ska vi hugga igång innan hon vaknar igen! Hörs!

8 dagar senare...

... och 18 kg lättare kommer jag i kläder jag inte haft på mig sen i februari/mars. =D
3 kg kvar till startvikten bara, det tar vi tag i med lite motion på dagarna i nästa vecka när J återgår till jobbet!



Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0