Bebisshopping

Kan ju såklart inte hålla mig, haha. J var nöjd däremot, för det var lite mer "buskläder" jag hittade istället för allt gulligull som jag brukar hitta. Relativt neutralt också!
 
Sparkdräkt och body från KappAhl (inte Newbie-märket)

Vecka 32 (31+1)

9 veckor kvar med bebismage och sen ska det vara klart. Färdigbakad bebis. Herregud, 9 veckor!! Var har tiden tagit vägen, seriöst??
 
I söndags var jag med om nåt märkligt. Hade upplevt lite hugg och ilningar i underlivet i nån dag eller två, men inte tänkt så mycket mer på det än att det var lilla bebisen som hittade på bus i magen. Hon har legat med huvudet nedåt i cirka två veckor, tror jag, så för mig var det ju självklart att det skulle kännas förr eller senare.
Men så i söndags, i bilen påväg hem ifrån stallet, så tyckte jag mig känna ansiktsformer dras längs med livmoderkanten allra längst ner. Det var tur det var J som körde och inte jag för jag hade nog kört av vägen på riktigt. Vilken obehaglig känsla! Och ändå kunna säga direkt att det var en näsa man kände på insidan av kroppen! Efteråt sa jag att "Nu har hon nog borrat ner sig lite tror jag", och jag var tvärsäker på det verkligen.
 
Igår var jag hos min barnmorska för rutinkontroll - blodtryck, vikt, urinprov och hjärtljud på den lilla. Allting var bra och urinprovet blankt. Det får det gärna fortsätta vara, för nån havandeskapsförgiftning vill jag inte åka på.
Bad även barnmorskan göra en lägeskontroll på bebisen och förklarade vad jag känt under helgen. Hon sa direkt att det lät som en fixering, eller en delvis fixering. Sen kände hon lite på magen och hittade smådelar, d.v.s. fötter och armar på vänstra sidan i magen, ryggen på höger sida och mycket riktigt ett huvud långt ned i magen.
 
Precis som jag trodde! Jag kommer aldrig sluta förvånas över hur mycket man kan veta om den där lilla saken man bär på i magen utan att ha träffat den en enda gång. Det är fantastiskt vad kroppen kan! ♥

Inredning

För ca 2 veckor sen var min mamma och syster på GeKås i Ullared. De ska med ner om två veckor i augusti men av någon anledning kunde de inte hålla sig utan åkte ner en sväng då med. Jag var snabb med att beställa tavlor och ljusstakar jag sett på GeKås-bloggen och det hade de fått med sig hem då.
 
Tavlorna pryder nu väggen ovanför sängen, och ljusstakarna ska stå i barnrummet sen när vi fått dit en möbel eller hylla som de kan stå på.
 
 

Skötväska

Hittade äntligen en skötväska idag!! Inte en som supermatchar med vagnen, men det går! Andra alternativet vi hade var att vänta på 2014 års kollektion som skulle kunna dröja upp till och med vecka 37 - lite väl sent för vår del för då har jag gått in i vecka 38.
 
 

Emmaljunga Mondial De Lux

Hur snygg är inte denna på en skala? Jag tokälskar de stora retrohjulen!
 
 
 

Mobilblogg: Sömnbrist

Ja, här sitter jag. Blev hemma ändå, och det är faktiskt väldigt skönt för jag är helt slutkörd efter att inte ha sovit riktigt på över en vecka. Man kan ju tycka att jag skulle passa på att sova nu då, men jag kan inte. Dels för att jag ändå är van vid att jobba vid den här tiden o dels för att det kryper i benet och bebis lever rövare inne i magen. Det börjar bli riktigt trångt där inne tror jag för det är inte längre några bekväma rörelser jag känner, i alla fall inte de som jag tror är då hon rullar runt eller sträcker på sig. Revbenen tar stryk kan vi ju säga. ;)

Nu ska jag försöka sova snart, men får bli en nattmacka först tror jag så kanske det går ännu bättre.

Vecka 31 (30+0)

Oj oj, nedräkningen pågår för fullt nu! 69 dagar kvar! =D
 
I övrigt har jag 10 dagar kvar att arbeta och sen går graviditetspenningen in och jag får vara hemma och vila. På tiden säger jag! Just nu mår jag rent ut sagt dåligt av att jobba - magen värker, får mensliknande värk och till och från lite illamående. Överväger att försöka få ut semesterdagar från och med torsdag och framåt tills jag får graviditetspenningen men samtidigt tänker man att det är ju bara några dagar det handlar om och sen kan man göra vad tusan man vill typ.
 
J har tagit en extra veckas semester på grund av för lite arbete så han är ledig även denna veckan. Igår tog vi det lugnt, bakade en Silviakaka med strössel på (riktigt gott är det!!), kollade på film och tog en promenad på kvällen för att kolla in området. Väldigt trångt mellan vissa hus på andra områden så är glad att vi hamnade just här där det är mer öppet!
 
 
Idag har vi varit på stranden några timmar igen. Hade det inte varit för att J var röd på hela överkroppen igår och jag i ansiktet hade vi varit ute då med men det kändes lämpligt med en liten vilodag igår. Bruna och fina har vi blivit under hans semester nu i alla fall och jag har klarat mig undan minsta lilla pigmentfläck!
Nu sitter jag här framför datorn och J spelar nåt spel på sin dator. Nån match med andra spelare och ibland får han ur sig några små ord när han pratar med dem. Vill ofta fråga vad han snackar om men sen kommer jag på att det inte är mig han pratar med, haha.
 
Ikväll nu blir det film och en massa Silviakaka som tilltugg. Gjorde den i en ugnsplåt så fick ju 30 stycken rutor, helt insane mycket! Tur vi ska fika hos både hans mamma och hans pappa innan veckan är slut så vi blir av med lite. ;)

Fallens Dagar

Denna helgen är det fest i Trollhättan. Det är Fallens Dagar, årets största event i princip i stan. Jag och J har varit ute en sväng på stan tidigare idag och kollat marknaden på Kungsgatan och tagit en fika på Strandgatan. Gick även bort till slussarna då vi läst att de skulle vara fallpåsläpp passande tid när vi var i stan, men när vi närmade oss stod det en skylt med helt andra tider. Extremt dåligt ansåg jag men var ju inte mycket att göra åt det!
 
Jag idag, 29+3! Klänning från KappAhl.
 
Att vi åkte in till stan just idag berodde bara på en sak egentligen - nämligen att det just idag är 1 år sen vi träffades för första gången! ♥ På söndag kväll åker vi nog in och kollar på fallsläppet samt avslutningsfyrverkeriet med, men annars kommer det bli strandhäng resten av helgen nu! Nåt annat orkar vi inte i värmen.
 
 
 
 
 

Vecka 30 (29+1)

Vilket väder! Varmt och underbart! Mina ben och fötter är inte förtjusta i värmen nu under graviditeten dock då de sväller lite och blir lite rastlösa på kvällen när jag ska sova. Får nästintill panikänsla vissa kvällar när det kryper som värst. Men det är bara 10,5 vecka kvar nu ungefär så jag får härda ut! Det känns som om det var igår det var januari och jag testade positivt!
 
Vecka 29+0, rund och go mage nu :)
 
Igår var vi en sväng på stranden. Planen är att  vi ska dit även idag, fast jag har sovit lite väl mycket så vi kanske skippar det och tar det imorgon istället ifall det inte är för molnigt då. I eftermiddag ska jag vara i stallet ett par timmar - ta in hästarna, greja och sen kvällsfodra. Tänkte även bada lilla Lady då, så hon blir riktigt förbenad på mig haha, men vi hinner kanske med några timmar på stranden idag ändå. Det gäller att passa på innan värmen tar kål på mig helt!

Lagom helg

Haft en lugn och skön helg. Inte riktigt vetat vad vi skulle göra ens, på gränsen till tråkigt har det varit stundtals till och med.
I fredags var J duktig och grejade massor utomhus medan jag sov efter jobbet på förmiddagen - klippte gräset, vattnade alla blommor samt gräsmattan, rensade lite ogräs med mera. När jag vaknade till liv blev det dammsugning, igång med tvättmaskinen och diskande.
 
Igår var vi ute och fönstershoppade på Överby för att döda tid. 2-3 timmar med spanande på bebiskläder, inredning och andra prylar fick vi kikat på. Skötväska har vi ju inte köpt en så det kollade vi på, men de hade inte så många framme i den butiken vi köpte vagnen så funderar på om de har annat lagerfört eller om det ska bli så illa att vi måste beställa en. Alternativt leta oss ned till Babyproffsen i Göteborg för att köpa en, ifall de har bättre på lager. Är ju ingen panik alls eftersom bebis inte ska titta ut förrän om ca 11 veckor, och sen kommer man ju inte ut på såpass långa promenader eller turer det första ändå, men är ändå skönt att ha det färdigt hemma.
 
Idag var planen att vi skulle åka till stranden och ta det lugnt ett par timmar. Fast J har somnat igen, och det är molnigt på himlen så känns ju lite sådär. Typiskt! Är sugen på att ligga lite på stranden och få lite färg! Det kanske spricker upp lite så jag kan lägga mig här hemma på baksidan istället. Annars hoppas jag på fint väder i veckan - J har semester så kan bli mycket strandhäng då!
 
I fredags var jag även i stallet på eftermiddagen och oljade in boxen med linolja. Det är också anledningen till att jag var halvhalt igår på Överby - massa konstiga rörelser för höften på kort tid. Igår hade det typ inte torkat i boxen i alla fall, och idag måste det nästan ha gjort det för planen är att vi ska fylla boxarna med torv idag och sen flytta tillbaka hästarna dit imorgon igen (är skönt att göra iordning boxen idag när man är ledig så man slipper det imorgon). Överväger att torka av det överflödiga på träet idag med en trasa/papper ifall det inte har torkat. Träet är ju behandlat varje år så det är ju typ fullt med olja redan ändå.
 
Nä, får ta och hitta på nåt! Åt två portioner gröt till frukost så är lite slö dock, haha.

Vecka 29 (28+1)

Magen i morse - 28+1.
 
Igår var jag hos barnmorskan på besök. Hos den tillfälliga då min var på semester. Var en väldigt bra barnmorska, nästan bättre än den jag har (om man får säga så). Ska bli trevligt att ha henne i föräldragruppen om en månad sen!
 
Var bara en vanlig rutinkontroll igår så de tog blodsockervärdet, vägde mig, mätte magen, tog blodtrycket och lyssnade på lillans hjärtljud. Fick även med mig min förlossningsjournal hem med papper samt information från NÄL. Jag har gått och väntat på det lite - är ju bra att ha hemma ifall nåt händer. Det hoppas vi såklart inte än på ett tag men man ska ju aldrig ropa hej, det har man ju lärt sig.
 
Blodsockret var bra på mig i alla fall och jag hade gått upp 2,5 kg sen senaste besöket för 3 veckor sen. Yikes! Såhär får det inte fortsätta för då kommer det bli många kilo till på vågen innan det är dags! Så nu har jag gått upp ungefär 6,5 kg sen i januari. Okej, det är inte så mycket, men det låter så mycket mer än så.
Magen hade växt fint, + 3 cm sen förra gången och det följde kurvan som det skulle, och lillans hjärtljud låg fortfarande på 150 slag i minuten ungefär. I början låg de på 170+ men då rörde hon runt där inne en del, så barnmorskan fick lyssna tills hon lugnade ner sig och då var det bra igen.
 
Idag är det lite gråmulet ute. Det skulle det inte vara men märkte det redan inatt när jag var på jobbet att vädret inte skulle förhålla sig till den senaste rapporten jag tittat på. Kolsvart över Vänern och blixtarna slog titt som tätt. Som tur var klarade jag mig undan regn i alla fall så får vara glad för det.
Ska ut till stallet om drygt 2 timmar, innan dess ska jag vara duktig och diska samt pilla med nåt annat hushållsaktigt tänkte jag. Men får väl se hur det blir med det, haha..

Klart!!

Idag fick vi tummen ur och röjde upp i barnrummet. Plockade bort allt skräp, burkar m.m. och dammsög samt ställde garderoben på plats, satte upp gardinstången och ställde lite saker i fönstret. Nu är det klart och färdigt att inredas! Äntligen!!
 
 
I mitten av augusti blir det ju en resa till Ullared och sen även en tur till IKEA när lönen tittat in där i slutet av månaden så då ska det inredas och bli helt färdigt! Sängen ska ju stå på nedre plan hos oss men allt annat ska upp och stå färdigt i rummet. Imorgon ska jag börja med att gå igenom kläderna och återigen lägga in dem i garderoben där de hör hemma!

Stödstrumpor

Underskatta inte deras kraft! Sovit med dem sen i torsdags då de bara krupit i benen på mig, ibland småvärkt till och med. Med stödstrumporna tar det bara några minuter högst innan det försvinner och sen somnar jag som ett barn!
 
Inte speciellt snyggt eller sexigt, men skönt!

Liseberg hela dagen idag!

 
 

Den blå koftan är min!

För några veckor sen började jag kika in KappAhls höstkollektion för Newbie, deras kläder för de allra minsta. Hittade massor med fina kläder, men det var ju en liten sak som föll mig mest i smaken - en blå kofta. Häromdagen var jag på stan för att slösa tid mellan intag och kvällsfodring i stallet och skulle bara kika runt lite. Vad springer jag på då, om inte just den blå koftan! Blev ju tvungen att köpa den omgående!
 
Den underbart fina, blå koftan och en brun klänning fick följa med hem.

Godisrosa



Ett återbesök på salongen i måndags gav mig godisrosa naglar med mycket glitter. Supersöta!

Vecka 28 (27+1)

Sista veckan på andra trimestern. Nästa vecka är det verkligen slutspurten!
 
Hej och hå, vi har massor att göra. Känns det som. Fast det har vi inte egentligen, vi bara drar ut på eländet just nu haha. Igår skulle vi tapetsera färdigt, har typ ingenting kvar, men istället åkte vi och köpte godis och satte oss framför tvn hela kvällen. Inte speciellt duktiga alls!! Idag slutar J tidigt, han borde väl vara hemma om en stund eller två, så då finns det verkligen inga ursäkter alls för att inte göra färdigt!
 
I eftermiddag ska jag ut till stallet en sväng, har intaget av hästar så ska bara dit och fixa det och sen hem igen. Innan dess ska jag hjälpa till lite med tapeterna och småfixa lite med annat tänkte jag - slå in sålda prylar och fixa porto på dem, fylla på jord i blomlådorna ute m.m. m.m..
 
Bebis lever rövare i magen, och har blivit stark! Sparkarna blir hårdare och hårdare när de kommer nu! Oftast är det dock kullerbyttor som gäller så hela magen går upp och ned som en våg. Ligger jag och tittar på det samtidigt så kittlar det nästan lite. 89 dagar kvar! ♥

Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0