Lilla grodan



Vi håller oss sysselsatta

Hej vad tiden går. Förra veckan hade J kort vecka i och med påsk. Veckan innan det var han ledig och denna veckan är det också kort vecka i och med valborg. Klämdag på fredag, såklart man tar den ledig!
 
I lördags hade vi fullt upp. Vi var nere i Göteborg en sväng på förmiddagen, överraskning till senare kanske om varför! Inget allvarligt som giftermål eller nåt nu, men något annat välbehövligt. Vi hade tänkt gå på Liseberg i samma veva men så blev vi bjudna på 2-års kalas och det måste man ju gå på. Och efter att ha sett bilder på vad mycket folk det var på Liseberg i helgen så är jag rätt nöjd med att vi inte kunde gå ändå. Vi kanske tar oss en tur ned nu i helgen istället, passa på att göra någonting någon av dagarna.
 
Igår var vi på en lugn shoppingrunda, först på Torp i Uddevalla och sen på Överby här i Trollhättan. J skulle ha nya skor och jag behövde shorts, kjol och leggings. Jag har 4 kg kvar av mina mammakilon (jag orkar seriöst inte bry mig) men höfterna har blivit bredare utöver de kilona. Undrar om de går tillbaka!
Vi hade tur och hittade alltihop i alla fall! Vera fick en keps också, för den tyckte hon var skitrolig. Vi fick även köpt trädgårdsjord på Bauhaus igår - äntligen! Så nu hoppas vi att det ska bli ordning på gräsodlandet på gräsmattan inom kort.
 
Vera har vi kämpat tappert med vid läggningsdags i förra veckan också. Hela kvällarna har gått åt till att lägga henne, hon har vägrat verkligen. Igår somnade hon som en stock, lika lugnt som hon brukar och det har hon gjort idag med. Idag såg jag varför, troligtvis, som hon bråkade så i förra veckan - tredje tanden! Herregud, de två första har inte hunnit växa upp helt än men redan ska hon få framtänderna upptill! Nu får man verkligen passa sig för att stoppa in fingrarna i den munnen!
 
 

Fullt upp hela påsken

Ja, det kan man lugnt säga att vi har haft. I fredags var vi nere hos Js mamma på fika och sen åkte vi vidare till hans bror för att grilla och umgås lite. I lördags var vi på påskmiddag hos mina föräldrar och i söndags stod vi på loppis i Arena Vänersborg. Det var nåt nytt!
 
Kom en del folk, men vi hade det fina vädret emot oss så det lockade väl inte så mycket folk som det kunde ha gjort. Vi gick ändå med 500-600 kr i vinst någonstans när vi räknat bort kostnaden för bordet så det var inte fy skam ändå tyckte vi. J tyckte det var kul i slutändan ändå, fastän han inte trodde det. Vi har en del småprylar vi vill bli av med och en del filmer. Mycket bebiskläder framförallt! Ska försöka hitta någon populär barnloppis i närheten så kanske jag kan bli av med kläderna. Har försökt med Tradera men folk är så sjukt snåla där.
 
Idag verkar det som om vädret ska vara fortsatt fint. Vera sover sin förmiddagslur, så när hon vaknar till liv igen så ska vi åka och mocka i stallet och hämta barnvagnen hos mamma och pappa, den glömde vi där i söndags när vi åkte hem efter loppisen. Sen ska vi hem och njuta av solen bara tänkte jag.
Imorgon blir det kanske en långpromenad inne i stan, barnvagnsmarschen heter det tydligen. Man går för mödradödligheten. Vet inte vilken nytta det skulle göra för dem som faktiskt inte överlever barnafödandet, men det är väl det symboliska som gör det.
På torsdag blir det också eventuellt en mammaträff inne i stan, genom en facebookgrupp. Kan bli kul! Några av dem känner jag igen från Familjeliv tror jag så kan bli extra spännande att få träffa mammor och bebisar man pratat med länge nu.

Nytt inför sommaren till den lilla

 

Härligt med vår!

Häromdagen hade vi strålande sol. På baksidan hade vi minst 25 grader under dagen och på eftermiddagen höll det sig på 20 grader länge innan det slutligen sjönk nedåt när solen försvann. Passade på att sitta ute och mysa lite. Jag i solen och lilltjejen i skuggan.
 
Izza var med också, solade sig mest på plattorna!

Det går fort framåt

Det blir inte så mycket skrivet här! Dagarna springer liksom ifrån en hela tiden!
 
I veckan som varit har J varit ledig. Han tog ut lite pappadagar (dubbeldagar) då det var brist på arbeten på firman. Så han ville hellre vara hemma än att sitta på firman och glo hela dagarna. Förståeligt! Vi har tagit det ganska lugnt - grejat lite ute har vi väl hunnit med. Sen blev jag förkyld och sjuk och strax därpå blev Vera supersnorig hon också. Ingen feber men nästäppan gjorde ju sitt ändå med hennes humör.
 
Nu är helgen över och hon är frisk igen. Lite snor är kvar men det är det ju nästan jämt när man varit snorig. Jag har lite kvar fortfarande jag med som inte vill ge med sig. Nu sitter Vera i alla fall glad och nyvaken här i soffan med mig och leker med en tuggummipåse. Att de kan vara så roliga kunde jag aldrig tro!
 
Vi tränar mycket på att ligga på mage nu för att krypandet ska komma igång. Det är nära! Hon börjar få in taktiken, men det sitter ju inte riktigt för hon åker bakåt istället för framåt, haha. Men det är på gång.
 
Dagen till ära är det strålande solsken ute, så det ska snart bli en promenad här. Igår var vi ute och gick lite på eftermiddagen och då gick vi förbi ett nedfallet träd där jag tänkte jag skulle sno granris som de hade sågat av och bara slängt vid sidan om. Måste ju vara okej på allmänt område väl?! Tänkte sno med och lägga ut i hagarna, så har hästarna lite att pilla med när de går där i leran. Gräsrötter i all ära, men granris är nog bättre.

Härliga vår!

Inatt har Vera sovit 12 timmar i sträck. Somnade direkt med lite mat vid 19-tiden igår kväll och vaknade till vid 07 i morse. Hon låg glad och gurglade i sängen i nästan 45 minuter innan hon tyckte det var dags att gå upp och äta frukost. Skönt att kunna ligga kvar och dra sig lite!
 
Nu har hon somnat för en stund sen igen, och jag passar på att fixa lite småsaker. Slagit in paket till min syster som ska ha kalas imorgon och skrivit en liten shoppinglista till söndagens besök på GeKås i Ullared. Vera ska få lite kläder, J ska få lite kläder... ja, det är så långt jag har kommit faktiskt. Vi har planerat en resa i maj/juni när jag får semesterersättning och då ska vi fylla våra garedrober ordentligt. Både jag och J behöver massa nya kläder nu!
 
Idag skiner solen med! Det ser nästan vindstilla ut och det ska bli hur gott som helst idag. Igår spolade vi av utemöblerna så idag ska vi nog grilla lite kyckling och sitta på altanen och äta. Vi hade grillpremiär förra fredagen men då var det mycket kyligare så då satt vi inne, men idag så! Igår hade vi 20-25 grader på baksidan på eftermiddagen, solen ligger ju på hela eftermiddagen på våren och nästan hela dagen på sommaren, det var hur skönt som helst.
 
När lilltjejen vaknat ska vi åka och småhandla lite och sen hoppas jag att solen hittat till baksidan så jag kan plantera lite blommor jag köpte igår, och kanske bara rent allmänt sitta i solen och gotta mig lite!

Tränar ryggen



Glad liten fis



Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0