Vecka 34 (33+0)

7 veckor kvar igår. Nedräkningen är i full gång som sagt! Dagar orkar jag inte hålla reda på ännu, måste till och med in i appen i telefonen för att hålla koll på det, men veckor är betydligt lättare.
 
Idag var det ett besök hos barnmorskan igen. Varannan vecka ligger besöken nu. Sen besöket för två veckor sen har jag gått upp 1,1 kg (nu +9,7 totalt sen plusset i januari) och magen blivit 3 cm större. Lillfröken låg och sov i magen när hon skulle kolla hjärtljuden för de var lite lägre än tidigare, 130 mot 150 annars. Jag brukar ha tider på eftermiddagarna och då är hon alltid vaken i magen, men på förmiddagarna, som idag, så sover hon oftast. Det buffar och drar i magen så hon är som hon brukar i alla fall.
 
Sen fick jag veta att hon faktiskt inte är fixerad ännu. Det trodde jag ju för två veckor sen, men har själv funderat lite på det sen dess. Det har ju blivit så stönigt att röra sig och det hugger till nedtill ofta, och de säger att när de är fixerade ska man knappt märka av det. Så hon rör runt med huvud och händer nedtill och får mig att vika mig lite ett tag till. ;)
 
Mina ben och fötter har börjat svullna upp för ingenting, och göra ont dessutom. För en stund sen fick J hjälpa mig på med stödstrumporna, måste börja använda dem nu igen tror jag, för jag kunde inte få på dem själv med min stora mage. Hur sjutton klarar sig de som är ensamma och gravida? Heder till dem alltså!!
 
Har även börjat tvätta upp allting nu. Hittills bara hunnit köra en maskin av ungefär fyrahundra (känns det som). Så det tar väl mig mer eller mindre hela veckan att få tvättat allt eftersom jag är lite småpetig med att vissa färger inte ska tvättas med andra och så vidare. Var även hos mamma idag och rotade igenom en stoor säck med gamla kläder. Hittade en oanvänd overall, ett set med byxa, tröja och mössa samt en sparkdräkt och en stickad kofta. Ska tvätta upp det med och se om det är något som blir använt sen.
 
Har haft en del att göra så har inte hunnit uppdatera om GeKås ännu! Ska försöka imorgon under dagen ifall jag inte har besök. Kommer ett fikabesök på förmiddagen och kanske får ett lite senare också så får se vad jag hinner med. Fyndade massor i alla fall och ska försöka få med allting!
 
Nu blir det en film här innan vi ska sova. Jag är helt slut!


Kommentarer
Anna

Hej!
Hittade din blogg via familjeliv. Blev själv mamma till en liten tjej i januari. Hon föddes i vecka 34+3 :)
Lycka till med din kommande lilla bebis och hoppas hon kommer snart!

2013-08-13 @ 20:30:11
URL: http://www.heuteitsmeintag.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Underbara Graviditet

Förstagångsmamma

RSS 2.0